Notícies | Planes

L'Esquerra de l'Eixample de Barcelona és el barri més 'cool' del món aquest 2020, segons la Time Out

07-10-2020 09:43
0 vots
El jardí comunitari Espai Germanetes | FERRAN NADEU/ELPERIODICO

El jardí comunitari Espai Germanetes | FERRAN NADEU/ELPERIODICO

El millor barri de tot el món aquest 2020 és l'Esquerra del Eixample de Barcelona. La revista 'Time Out' ha revelat els 40 millors barris, els llocs amb un equilibri perfecte entre cultura local i diversió amb ajuda i amabilitat per a les seves comunitats durant la crisi d'aquest any i situa al lloc número u el barceloní, que uneix de fet, dos barris: l'Antiga Esquerra de l'Eixample i la Nova Esquerra de l'Eixample.

Malgrat la seva imatge com a part residencial de la capital de Catalunya, els editors de la revista consideren que ha mostrat un «esperit de comunitat increïble l'any 2020», amb iniciatives de barri com les Hidrogel Sessions, en les quals els veïns van organitzar balls en massa als balcons durant l'època del confinament.

També remarquen que és la llar de diversos espais de reunió vitals, com el jardí comunitari Espai Germanetes, a més d'excel·lents negocis independents com l'Odd Kiosk: primer quiosc de revistes LGBTQ+ del món.

De la mateixa manera, destaquen per situar al barri barceloní el primer de la llista la creació d'una Xarxa de Suport Mutu per ajudar els més vulnerables i la iniciativa d'Ada Parellada, del restaurant Semproniana, que es va posar a cuinar per als sanitaris en el pic de la pandèmia.

Altres de reconeguts


En els primers llocs de la llista dels 40 barris més 'cool' del món se situen, després de l'Eixample, el Downtown de Los Angeles; Sham Shui Po, a Hong Kong (tercer); Bedford-Stuyvesant, a Nova York (quart); Yarraville, a Melbourne (cinquè); Wedding, a Berlín (sisè); Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu, a Xangai (setè); Dennistoun, a Glasgow (vuitè); Haut-Marais, a París (novè), i Marrickville, a Sydney (desè). Consulteu aquí la llista.

Des de l'any 2018, la llista anual s'ha realitzat de manera acarada des de les opinions dels habitants locals per mitjà de l'enquesta anual 'Time Out Index' de més de 38.000 residents de ciutats mundials, donant resposta als que més temps passen en relació amb el temps i la seva ciutat.

Per fer la classificació de la llista d'aquest any, les xarxes d'editors i experts mundials de 'Time Out' no només s'han fixat en les bones vibracions, aliments, begudes, vida nocturna i cultura independent, sinó que han observat a més un esperit de comunitat, lloant els barris on les persones han mostrat un amor incondicional i recolzament a les seves comunitats i negocis locals que representen l'ànima de la ciutat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Passejant per les ribes del Ganges

Benarés: El cicle de la vida i la mort

Podíem estar presenciant un matí de dos mil anys enrere. Poc havia canviat el món d'aquella escala dels primers viatgers, des dels soldats despistats d'Alexandre el Magne fins als missioners jesuïtes

Teatre de Delfos, temple d'Apol·lo i mont Parnàs, al fons

Delfos, humà massa humà

Qui visita Delfos reconeix que aquell lloc està tocat per un misteri diví on regna el silenci

Panoràmica de Tarquínia

Tarquínia: El camí dels etruscos

És un d'aquests llocs on el temps es deté a l'hora de l'aperitiu, després de sortir del museu arqueològic i cerciorar-nos que els cavalls alats de l'altar de la reina estan a punt d'emprendre el vol

La ciutat de Split de nit

Split: El jardiner de Dioclecià

La ciutat croata combina platges de sorra fina amb goles escarpades

De:
Fins a: