Notícies | Planes

El Tren dels Llacs inicia el servei el 4 de juliol amb tretze circulacions del tren històric i dos del panoràmic

El recorregut del comboi turístic, que circularà tots els dissabtes fins al 31 d'octubre, passa per 40 túnels i 58 ponts
25-06-2020 16:34
0 vots
Part del tren històric del Tren dels Llacs a punt d'entrar a un dels túnels de la línia Lleida-la Pobla de Segur | ACN

Part del tren històric del Tren dels Llacs a punt d'entrar a un dels túnels de la línia Lleida-la Pobla de Segur | ACN

El Tren dels Llacs operarà a partir del 4 de juliol i estarà en circulació tots els dissabtes fins al 31 d'octubre, quinze circulacions en total. D'aquestes, tretze seran del Tren dels Llacs Històric i dos del Tren dels Llacs Panoràmic, aquest últim en l'època de calor. El comboi, que comunica Lleida amb la Pobla de Segur (Pallars Jussà), fa un recorregut que permet als viatgers retrocedir en el temps i gaudir de la natura. Aquest servei turístic va néixer l'any 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Durant el seu recorregut, de 89 quilòmetres, el tren passa per un total de 40 túnels i 58 ponts.

El viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer, per una via única en un itinerari planer fins a arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa (Noguera). Després, el tren s'incorpora a la zona de la conca del riu Noguera Pallaresa fins arribar, entre embassaments i serralades com el Montsec, a la Pobla de Segur, la seva darrera destinació.

El Tren dels Llacs Panoràmic circularà els dies 1 i 8 d'agost. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensions, els viatgers gaudeixen de les espectaculars vistes que es troben durant el recorregut. Compta amb servei d'informació al viatger amb equips de megafonia, intèrfons i endolls a l'interior per carregar qualsevol aparell electrònic. Els trens, d'uns 50 metres de longitud, estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i disposen d'espais per col·locar cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes.

A més de gaudir del trajecte amb aquest tren històric i de les vistes, els visitants tindran l'oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l'oferta complementària de diferents visites al Complex Mauri i el Molí de l'Oli amb guia i a càrrec de l'Oficina de Turisme de La Pobla; l'Espai dels Raiers; les botigues i el Museu de Salàs de Pallars, i la visita guiada a la Fàbrica de Licors Portet.

La posada en funcionament d'aquest servei turístic és impulsada i finançada conjuntament per FGC, la Diputació de Lleida i l'ATM de l'Àrea de Lleida.

Mesures de protecció

El Tren dels Llacs obrirà amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries perquè els visitants gaudeixin del trajecte. Per aquest motiu, les persones usuàries disposaran de tota la informació necessària als plafons informatius, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com l'ús obligatori de mascareta per a clients i persones treballadores en espais tancats així com als espais on no es puguin garantir els dos metres de distància. També s'informarà per megafonia.

Els espais d'atenció al client estaran equipats amb pantalla protectora i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per a usuaris i persones treballadores en punts senyalitzats.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Catedral de Càller

Càller: Voluntat de filla única

No hi ha millor exemple de canvis culturals que les pedres de la catedral. Com qualsevol monument estès en la cronologia, és una mescla d'estils

El pont de Mostar

Mostar: El salt de Neretva

Centenars de turistes semblen ser desconeixedors del que hi va ocórrer pràcticament el dia d'ahir, però la ciutat bosniana necessita aquesta amnèsia que dura des de l'alba fins a la posta de sol

Església de Sant Miquel Arcàngel a Perusa

Perusa: La fórmula del paradís

Una ciutat d'estructura medieval però que ha sabut emmotllar a la perfecció les innovacions renaixentistes

De:
Fins a: