Notícies | Planes

Tots els camins porten a Roses

27-02-2020 21:06
0 vots
Platja de Roses | DdG

Platja de Roses | DdG

Un dels atractius naturals de Roses és, sens dubte, el seu litoral. Una de les millors maneres per gaudir-lo és a peu recorrent algun dels seus camins i trams del camí de ronda. És una activitat que es pot fer durant tot l'any, que no necessita excessiva preparació i que ens permetrà descobrir racons d'aquest espai de la costa empordanesa que d'una altra manera ens poden passar totalment desapercebuts.

Des de la tardor passada es fan les anomenades jornades de descoberta amb guia oficial del parc natural del Cap de Creus. Són rutes de senderisme que culminaran el mes vinent amb el darrer itinerari. Aquests darrers mesos els participants han pogut fer el camí de ronda des de cala Montjoi fins a Roses i contemplar una panoràmica d'una de les que es presenten com la badia més bella del món des de Bufalaranya. Altres itineraris completats són els anomenats camins d'antuvi o els camins entre prehistòrics, pagesos i pescadors.

Aquestes rutes culminaran el 28 de març vinent amb l'itinerari GR92: de Dalí a El Bulli. La sortida serà a les 9 del matí des del port de Roses i la dificultat és moderada, segons els organitzadors. Es recomana sempre a tots els participants portar un calçat còmode, bastons i aigua. Així ens assegurarem de gaudir d'una bona caminada que sol durar entre quatre i cinc hores. Són tot un regal per als ulls, ja que aquests camins ens permetran conèixer i contemplar zones del litoral de gran interès natural i paisatgístic.

Les persones interessades poden inscriure's gratuïtament a roses.cat i al SAC de l'Ajuntament de Roses.

Els camins i itineraris de Roses són una part de la seva oferta turística. A la web oficial Turisme Roses hi ha un apartat on es detallen perfectament totes les opcions per resseguir el litoral a peu. Els interessats hi trobaran tota la relació dels camins amb la seva corresponent descripció, un mapa de situació i un detall del desnivell que s'ha de superar en cada tram. Per exemple, hi ha descrits el tram del far del camí de ronda que va des de Portbou fins a Blanes, el que uneix l'emblemàtica cala Montjoi –un dels símbols de Roses– amb Cadaqués, l'itinerari que es pot seguir per la zona megalítica i les construccions de pedra seca, els masos de Roses, la zona del puig de l'Àliga, des d'on es poden contemplar unes vistes realments espectaculars, el passeig que es pot fer pel cap de Creus, la ruta dels olivars o la passejada fins al Castrum Visigòtic, entre d'altres.

Diuen, però, que les millors vistes sobre la badia de Roses que et poden deixar sense respiració són les del puig de l'Àliga. Sobre aquesta ruta, des de la web de turisme de Roses s'explica que «sortint des de la urbanització del Mas Oliva, ens endinsarem a la vall de l'Alzeda, pujant fins al puig de l'Àliga (463 m). Al sud, ens enlluernarem amb el mar platejat de la gran badia de Roses. Al nord, a vista d'àliga, veurem la més modesta badia del Port de la Selva, encaixada entre valls i muntanyes de la costa del cap de Creus».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Descobreix Figueres, la ciutat de l'Empordà

Activa i moderna, compta amb una gran oferta cultural, patrimonial, comercial i gastronòmica

Viatjar en autocaravana dona llibertat i resulta més econòmic

Viatjar en autocaravana: La solució a factors com la por al contagi i el distanciament social

Ens permet viatjar sense haver de compartir espais públics i freqüentat

Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

De:
Fins a: