Notícies | Planes

Les festes a Madrid

02-01-2020 20:29
0 vots
La plaça Mayor de Madrid es converteix en un gran mercat ple de casetes de colors ESMADRID

La plaça Mayor de Madrid es converteix en un gran mercat ple de casetes de colors ESMADRID

La capital espanyola cada any ofereix una àmplia agenda d'activitats nadalenques, a més de tenir més encant durant el mes de desembre per la seva extraordinària il·luminació, la decoració i les pistes de patinatge sobre gel, entre d'altres. Set milions de llums de colors inunden els carrers, les places i els edificis. Arquitectes i dissenyadors posen a prova la seva creativitat per impressionar tant els visitants com els mateixos madrilenys.

Descobrir els llums de Nadal


Per contemplar la il·luminació nadalenca és imprescindible recór-rer els carrers del centre. Cal destacar sobretot la gran bola lumínica de 12 metres de diàmetre i amb 43.000 llums que s'ha instal·lat a l'encreuament entre el carrer Alcalá i la Gran Via, davant de l'edifici Metrópolis.

Amb 12 metres de diàmetre, aquesta bola ofereix un espectacle de combinació de llums i so que té lloc cada dia a les 18.30, a les 20 i a les 21.30 hores, i una durada de 6 minuts. Però tampoc et pots perdre visitar la plaça Mayor o els car-rers Major, Arenal, Preciados i Carmen. Així com tampoc el carrer Alcalá, entre Cibeles i la Purta d'Alcalá, on hi ha una volta de llums que culmina a les dues places engalanades.

Patinatge sobre gel


Un dels plans ideals per passar el dia en família és patinar sobre gel. Aquest any es pot gaudir de diverses pistes de gel a Madrid, entre les quals destaca la galeria de cristall del Palau de Cibeles, una de les més populars, ja que també disposa d'activitats per a nens, un programa de contacontes i tallers recreatius.

Pessebres


El pessebre més esperat és el del centre de Cibeles, situat al vestíbul del Palau de Cibeles. Però també destaca el que està situat a la Casa de Correus, a la Puerta del Sol, on es formen cues durant gairebé tot el Nadal. Més de 400 figures en un gran muntatge distribuïdes en 160 m2 al pati de l'històric edifici.

Enviaments extraordinaris


Per tercer any consecutiu, i fins al 5 de gener, Correus obre les portes de l'espai més màgic i antic de la companyia, el departament d'Enviaments Extroardinaris. Aquest any està localitzat a l'oficina principal del Palau de Cibeles, (cantonada amb el carrer Montalbán), on els més petits poden conèixer de primera mà el fantàstic viatge que fan les cartes portadores de desitjos i peticions que es dirigeixen als Reis Mags.

En el departament es podrà conèixer el procés pel qual passen les cartes abans d'arribar als seus distingits destinataris: el lector de ments, que escriurà els seus desitjos a paper; elfs i altres criatures fantàstiques, que s'encarreguen de tirar pols de fades a les cartes perquè arribin a la seva destinació, i un iluscopio la funció del qual és mostrar el camí de la seva carta fins a Orient.

Una experiència gratuïta en què els personatges que treballen perquè els desitjos es facin realitat acompanyaran els assistents durant tot el recorregut fins a lliurar les cartes. Es podran recórrer els hàbitats dels elfs i les fades, i descobrir com els somnis es faran realitat.

Per a aquells que no puguin assistir-hi durant les festes, Correus ha instal·lat bústies especials en 546 oficines repartides per tot l'Estat on els nens poden dipositar les seves cartes fins al dia 5 de gener.

Cavalcada dels Reis Mags


La cavalcada començarà guiada per una estrella a la qual acompanyaran les constel·lacions, i al final desfilaran, com ja és tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar juntament amb fantàstics animals lluminosos i àngels acròbates. El recorregut s'iniciarà des de la plaça de San Juan de la Cruz fins a la plaça de Cibeles, passant pel passeig de la Castellana i el passeig de Recoletos.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: