Notícies | Planes

Cinc propostes per gaudir per Nadal

05-12-2019 22:53
0 vots
Cinc propostes per gaudir per Nadal

Cinc propostes per gaudir per Nadal

S'apropen les festes de Nadal i, amb aquesta època de l'any, també totes les activitats que comporten. Patinar sobre gel, veure un pessebre vivent o passejar pels mercats nadalencs són algunes de les activitats que us proposem i que es fan arreu de Catalunya.

1. Patinar en una pista de gel

Tant amb la parella, com amb la família o els amics, tingueu l'edat que tingueu, aquest Nadal no podeu deixar de gaudir de les pistes de patinatge sobre gel que ofereix el territori català. Una de les opcions que proposem per practicar aquest esport d'hivern és el BadaNadal 2019, situat a la plaça Fra Bernardí del centre de Manlleu.  Aquest espai, del 6 de desembre al 7 de gener del 2020, es transformarà en un parc de gel nadalenc amb dues pistes de gel, un tobogan amb dònuts gegants, ludoteca, parc infantil, espectacles, tallers i moltes coses més.

2. Un pessebre vivent

Si no heu vist mai un pessebre vivent, no pot passar d'aquest any! En molts pobles catalans es representen múltiples escenes del tradicional pessebre, com el naixement de Jesús, la visita dels Reis d'Orient o la fugida d'Egipte. Així que trieu el pessebre vivent que tingueu més a prop i gaudiu-ne amb tots els sentits! La Federació de Pessebres Vivents de Catalu-nya ofereix un mapa i un calendari on es poden trobar tots els que es faran aquest Nadal.

3. La tradició dels Pastorets

La representació teatral més típica de les festes de Nadal a moltes comarques de Catalunya són els Pastorets. Per als pocs que encara no hagueu vist aquest conegut espectacle que s'exhibeix en tants municipis del territori català, no farem spoilers, però sí que us direm que representa el naixement de Jesús i la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis. Els Pastorets de Calaf s'han convertit en una representació màgica gràcies a la posada en escena amb més de 100 actors, 50 grans decorats i efectes especials espectaculars que captivaran la vostra atenció. Sens dubte, una de les millors activitats per viure l'aspecte més tradicional de les festes.

4. Poblets amb encant nadalenc

Us sentireu enmig d'una pel·lícula de Nadal tot descobrint els pobles de conte que hi ha arreu de Catalunya. I és que no hi ha una millor opció per recuperar-nos dels excessos nadalencs i per desconnectar de la rutina que fer una ruta per les petites viles amb encant que s'estenen per les diverses comarques catalanes. Bagà, Gósol, Rupit o Mura, amb els seus carrers plens de tions, en la Festa del Tió que es pot visitar fins al 6 de gener, són alguns dels petits poblets que us deixaran bocabadats.

5. Passejar per mercats i fires

Una de les millors coses de l'època nadalenca és la quantitat de mercats i fires que s'estenen per tot Catalunya. Des de l'emblemàtic Mercat de Santa Llúcia que envolta la catedral de Barcelona, fins al Mercat de Nadal d'Agramunt o la Fira de l'Avet d'Espinelves... Si voleu passejar tranquil·lament per un mercat de Nadal, a Catalunya no us faltaran pas opcions. Festa Catalunya ofereix un recull de tots els mercats i fires nadalenques.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Església de Cortegaça
Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (1)

Us proposem un itinerari amb diferents sortides per a cada estació de l'any. Comencem amb els sis primers mesos

De:
Fins a: