Notícies | Planes

Sis espais de silenci a la Vall Infinita

14-11-2019 22:06
0 vots
 salines-bassegoda

salines-bassegoda

A Maçanet de Cabrenys, on hi ha empadronats poc més de 700 habitants, van decidir promocionar el seu patrimoni més valuós: el paisatge tranquil que els envolta. I és que al capdamunt de l'Alt Empordà, a la falda del Pirineu i a tocar de França, la de Maçanet de Cabrenys és una vall de silenci i és plena de racons per descobrir. Així ho expliquen els que hi viuen, que, decidits a promocionar-ho, han editat una guia amb rutes per atraure un turisme tranquil. Ho fan proposant reconnectar amb la natura i gaudir del silenci. Editada en digital i paper, en aquesta guia hi ha vint-i-cinc punts geolocalitzats. Són racons on no sembla que passi el temps. En repassem alguns, però us animem a descobrir-los tots: silenciosament.

Pont de Can Poquet


És un petit pont que creua la riera Ardenya i que passa a prop del nucli de Maçanet i li dona el nom la casa a la qual donava accés. En aquest espai també hi ha el molí d'en París, construït l'any 1696 al costat d'aquesta riera per tal de moldre-hi gra.

Font de Can Saguer


Aquesta font pertany a la masia de can Saguer. Un plàtan monumental: el més gran de tot el terme de Maçanet. Queda just al costat de la font i li brinda un encant especial.

Gorga de les Dones


Gorg on hom pot refrescar-se a l'estiu i gaudir de banys d'aigües mineromedicinals, beneficioses per a la pell. Ara bé, a l'hivern s'hi pot gaudir d'un silenci profund. O bé de la remor de l'aigua, segons convingui. Sigui com sigui, les persones presents sempre romandran envoltades de pedres i arbres que transporten a una pau increïble.

La Farga


Un indret molt conegut per la gent de Maçanet: de fàcil accés a peu i situat a la vora de la resclosa, d'on raja aigua abundant. Hi ha un preciós salt d'aigua, enmig de la riera, envoltat d'arbres i pedres al mig de la riera.

Castell de Cabrera


Ruïnes d'una fortificació medieval al nord-est de Maçanet de Cabrenys que havia format part del comtat de Besalú. Les ruïnes són al cim de la roca de Cabrera (852,4 m), des de la qual es pot veure gran part de l'Alt Empordà i de l'Alta Garrotxa.

Pic de les Salines


També anomenat puig de Pedrisses, queda just damunt del santuari. Des d'allà es pot apreciar la gran riquesa natural de l'espai protegit del massís de les Salines i unes meravelloses vistes de l'Empordà i la Catalunya Nord.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

El mercat de Tívoli a Copenaghen.

Mercats nadalencs d'Europa que no et pots perdre

El Nadal està a tocar i amb ell moltes festes i tradicions que ens transporten a la nostra infància

Lobby de l'hotel The Jane famós per les seves habitacions cabina

Microhotels: petit i barat

Els allotjaments amb habitacions molt petites arrasen arreu, com una manera d'abaixar costos i aprofitar l'espai

Sis passejades per gaudir de la tardor a l'Empordà

Hem seleccionat alguns camins per descobrir els millors racons on relaxar-se

De:
Fins a: