Notícies | Planes

Siurana: Un poble de conte

24-10-2019 21:04
0 vots
El poble es troba als peus de l'embassament de Siurana Michael131977

El poble es troba als peus de l'embassament de Siurana Michael131977

A la comarca del Priorat hi trobem Siurana, un poblet de conte considerat un dels més bonics de la província de Tarragona. Conquerit l'any 1153, va ser últim reducte de la reconquesta a Catalunya després que Lleida i Tortosa caiguessin. Després d'aquells temps, avui dia ha quedat una vila encantadora envoltada d'un conjunt natural inigualable.

Situat a la part alta d'un precipici, a 737 metres d'altitud, des de la localitat es pot gaudir d'unes vistes magnífiques de la serra de Montsant, la Gritella i les muntanyes de Prades. El poble, que es troba als peus de l'embassament de Siurana, es caracteritza per les restes de la fortalesa sarraïna, i les casetes i carrers empedrats que recorden l'època medieval.

Sens dubte, Siurana és un lloc d'obligada visita i que ofereix un munt de possibilitats per descobrir-la. Canoa pel pantà, escalada o visites guiades són algunes de les activitats de què es pot gaudir en aquesta petita població.

Visites guiades


Descobreix el món llegendari de Siurana coneixent les històries i llegendes que s'amaguen entre els paisatges del poble. L'Oficina de Turisme de Siurana t'ofereix tres tipus de visites guiades perquè triïs com gaudir de la seva història.

D'una banda, la visita dinamitzada t'ofereix una ruta amena però rigorosa on podràs descobrir com era la vida dels sarraïns en el passat. També pots optar per conèixer la seva història amb una visita teatralitzada. Aquesta opció t'endinsarà en el món llegendari de Siurana a través de la famosa llegenda de la Reina Mora i altres rondalles explicades per personatges medievals. D'altra banda, també existeix la possibilitat de combinar vins i història gràcies a l'activitat teatralitzada «Vins i llegendes de Siurana a la posta de sol» que ofereix Còdol Educació.

Activitats esportives


Siurana destaca pel seu entorn paisatgístic, així que una de les millors maneres de conèixer-la és endinsant-se en la seva natura. El senderisme és una activitat perfecta per als que volen gaudir de Siurana a l'aire lliure. A més, per la zona hi ha rutes molt variades per a tots els nivells.

D'altra banda, amb més de 800 vies obertes repartides per diferents punts, Siurana és considerat un paradís de l'escalada reconegut internacionalment. En total hi ha 6 zones on es pot practicar l'esport i amb dificultats variades perquè tant professionals com amateurs puguin gaudir de l'escalada.  

El pantà de Siurana


En qualsevol època de l'any, però sobretot durant els mesos d'estiu, no pots deixar de visitar les zones aquàtiques que envolten Siurana. Passejant pel voltant del pantà de Siurana pots trobar el toll del Forn, el toll de la Palla, el toll de la Cinteta o de la Banyera. A més, hi ha algunes rutes que arriben fins a gorgs naturals com la Gorguina, el Gorg i el Gorguet.

Amb amics, família o parella, també pots gaudir del pantà de Siurana fent una volta en canoa. La ruta més recomanable és la que va fins al toll del Forn, just al final del pantà i on entra l'aigua del riu. En aquest punt es pot observar una platja de còdols i una petita cascada des d'on podràs visualitzar el salt de la Reina Mora, el castell d'origen àrab o l'església romànica del poble.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Església de Cortegaça
Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (1)

Us proposem un itinerari amb diferents sortides per a cada estació de l'any. Comencem amb els sis primers mesos

De:
Fins a: