Notícies | Planes

Els camins de ronda que cal conèixer

10-10-2019 21:49
0 vots
En el recorregut d'Altafulla a Tarragona es pot contemplar el castell de Tamarit santirf

En el recorregut d'Altafulla a Tarragona es pot contemplar el castell de Tamarit santirf

Entre el mar i la terra hi ha un paradís per a excursionistes i fotògrafs. Els camins de ronda són una opció idònia per gaudir d'un bon dia i arribar a racons de costa impossibles. Només necessites portar calçat còmode, aigua i una càmera per gaudir d'uns paisatges espectaculars.

Els camins de ronda s'anomenen així per les rondes o guàrdies que feien les patrulles resseguint la línia de la costa per vigilar la frontera marítima i el contraban. Actualment és un passeig atractiu a través del qual podem desplaçar-nos per les costes. Els més coneguts són els de la Costa Brava, però no són els únics. Avui et portem pels camins de ronda per Catalunya que cal conèixer.

D'Altafulla a Tarragona

Ca la Fonda

Aquest recorregut d'Altafulla a Torredembarra val la pena fer-lo aprofitant les parades de les estacions de tren. Es tracta d'una ruta d'uns 12 quilòmetres, només d'anada, amb una dificultat baixa. Iniciarem la ruta sortint des de l'estació de la Renfe d'Altafulla fins a arribar a la platja, on comença el camí de ronda. De seguida trobem l'espai d'interès natural de la desembocadura del riu Gaià. A l'horitzó ja veiem el castell de Tamarit.

Després, anirem seguint el camí que va resseguint la punta de la Móra i arriba al bosc de la Marquesa, on podem passar per les cales de Becs i Fonda fins a la platja Llarga. A continuació, vindran la platja dels Capellans i la platja de la Savinosa. Continuem vorejant la costa fins a la platja del Miracle, que seguim pel passeig marítim fins arribar a l'estació de la Renfe de Tarragona.

Salou

Salou principalment és conegut per Port Aventura, la festa i l'oci. Però molta gent desconeix que hi ha un camí de ronda que circula tot el litoral des de la platja de Llevant al centre fins al far de Salou.

En aquest recorregut curt (2 km només anada) i de dificultat baixa passarem per la platja dels Capellans, una de les cales més boniques del cap de Salou, per punta de Porroig, amb unes panoràmiques esplèndides, i per platja Llarga, gairebé verge.

Camins de la Costa Brava

Els camins de ronda de la Costa Brava són els més coneguts i espectaculars. Un dels més coneguts és el d'Aiguablava-Begur-Pals. Un dels motius pels quals val la pena fer aquest camí és per les seves platges. Una bona opció és anar en època estiuenca i aturar-se a ba-nyar-se. Si aneu amb nens, el camí de ronda del far de Roses a l'Almadrava és un dels més accessibles, ja que és una ruta lineal i és relativament curta. Ben diferent, trobem el de Cala Llevadors-Tossa de Mar, un camí de ronda pensat per a excursionistes i aficionats al senderisme que passa a prop de pe-nya-segats i hi ha pujades i baixades constants. Això sí, ofereix les millors panoràmiques.

Del Garraf a Vilanova i la Geltrú

Aquesta etapa té una dificultat una mica superior i és per a persones acostumades a caminar. Té una distància de 24 km. Per això, la millor opció és fer-la en dos dies i aturar-se a Sitges. O, si no, fer únicament de Sitges a Vilanova. Amb aquest camí gaudirem de zones de vegetació densa i d'altres de rocam més pelat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: