Notícies | Planes

Com evitar una crisi de parella durant les vacances

El 28% dels divorcis a Espanya es produeixen al setembre, després de la convivència del descans estiuenc
06-08-2019 16:51
0 vots
Com evitar les crisis de parella durant les vacances | Shutterstock

Com evitar les crisis de parella durant les vacances | Shutterstock

Moltes parelles gaudeixen aquests dies de les seves desitjades vacances, però els plans conjunts que amb tanta il·lusió han preparat poden ensorrar-se davant la realitat i acabar provocant una crisi que lluny d'ajudar-los a superar els obstacles del dia a dia els separi encara més a la tornada. Segons les estadístiques, a Espanya el 28% dels divorcis es produeix al setembre, després dels dies de descans de l'estiu.

"És que la fricció no sempre desperta passió", adverteix Sara Velasco, experta en parelles, que explica que tot i que les crisis de parella es manifesten amb més freqüència a l'estiu, no és en el període estival quan es produeixen, sinó que en realitat vénen d'abans. "És només que coincidint amb les vacances, moment en què augmenta el temps de convivència amb la parella, el problema surt a la llum".

Així doncs, la psicòloga proposa seguir aquests consells per evitar les crisis de parella durant les vacances:

1. Parleu. Del temps total que passem diàriament amb la nostra parella, entre mòbils, televisió i nens, si n'hi ha, la comunicació és gairebé nul·la. Aprofiteu per parlar cara a cara, per posar-vos al dia de les vostres inquietuds, desitjos i pors. No parleu de feina, sinó de vosaltres, del present i del futur i de les vostres emocions.

2. Compartiu temps d'aficions. És complicat coincidir en coses que us apassionin, però acompanyar l'altre en els seus hobbies és fantàstic i uneix molt. Si hi ha nens intenteu treure una estona tot sols per estar junts, parlar o el que vulgueu.

3. Recordeu qui és l'altra persona. En la voràgine de les discussions i de la rutina oblidem qui és aquesta persona al costat de la qual "viatgem", en vacances i en la vida, i que vam triar lliurement.

4. Gestioneu les discussions. Les parelles felices i sanes no són les que no discuteixen, sinó les que discuteixen i saben gestionar els conflictes. Un conflicte ben gestionat passa per: escoltar l'altre i respectar torns de paraula; no cridar; comprendre un altre punt de vista encara que no ho compartim i donar el nostre braç a tòrcer de vegades. La parella és un "estira i arronsa", no hi ha vencedors ni vençuts. Avui per tu i demà per mi.

5. Feu equip davant els nens. Si hi ha fills i són petits les vacances seran caòtiques. Carn de baralles i crisi. Per prevenir recorda que sou un equip i que aquest tipus d'estius passaran. Els acabareu recordant rient i els trobareu a faltar.

6. Recorreu a l'humor. És necessari per relativitzar i portar calma en moments de tempesta.

7. Busqueu ajuda professional. Si creieu que val la pena però sols no podeu, un bon terapeuta de parella és un gran aliat per poder superar la crisi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Madeira ofereix paisatges espectaculars

Madeira, 8 racons imprescindibles

L'illa gaudeix sempre d'un clima càlid , per la qual cosa és una destinació ideal per a qualsevol època de l'any

Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

De:
Fins a: