Notícies | Planes

Els encants de Puigcerdà i la Cerdanya

El campanar de l'antiga església de Santa Maria, i l'estany i el parc Schierbeck de Puigcerdà són dos atractius per als visitants que fan parada a la capital de la Cerdanya
13-06-2019 09:04
0 vots
 campanar  església santa maria/viquipèdia

campanar església santa maria/viquipèdia

Puigcerdà, ubicada al cor del Pirineu català, és la capital de la Cerdanya. Una ciutat amb un interessant nucli històric que convida a passejar-se pels carrers estrets i irregulars i conèixer nombrosos punts turístics emblemàtics. En destaca el campanar de l’antiga església de Santa Maria, situat a la plaça que porta el mateix nom i que és el centre neuràlgic de la localitat. Pujar a dalt del campanar és una proposta turística que permet gaudir de vistes impressionants de la Cerdanya. És molt recomanable. Pot ser el punt de partida d’una ruta turística que permet gaudir dels vestigis dels períodes romànic, gòtic i neogòtic.

La plaça de l’Ajuntament de Puigcerdà, la plaça Cabrinetty, les muralles, el convent de Sant Domènec, la plaça del Call, el Casino Ceretà, el pont de Sant Martí... La llista de símbols que trobem a Puigcerdà és llarga i val la pena conèixer-los.

Una altra parada obligatòria és l’estany i el parc Schierbeck. Un espai idoni per gaudir del paisatge i la natura, convida a fer-hi una passejada en família a qualsevol època de l’any, sempre sorprèn amb una imatge diferent i és un marc idíl·lic per contemplar els ànecs, llegir sota les ombres dels arbres, jugar, berenar... I els mesos de juliol i agost el ventall s’amplia amb la possibilitat de fer un paseig en barca pel llac.

A Puigcerdà, els turistes que busquen enriquir-se culturalment no poden passar per alt la visita al Museu Cerdà i veure de prop l’exposició permanent «La Casa Cerdana», que recrea un típic mas cerdà i permet fer-se una idea de com era l’estil de vida de les famílies als segles XIX i XX.

En l’àmbit de l’oci, Puigcerdà organitza fires agrícoles i ramaderes (Fira del Cavall), actes culturals i gastronòmics (Festa del Trinxat) i diverses festes, entre les quals destaca l’emblemàtica Festa de l’Estany.

Paratges idonis

I com a oferta esportiva, els entorns de Puigcerdà en particular i la Cerdanya en general ofereixen als visitants un ampli ventall de possibilitats per fer rutes en BTT, senderisme, esquí alpí, esquí nòrdic, raquetes de neu, practicar el golf, l’hípica, la pesca, l’alpinisme i l’escalada, entre d’altres. El Parc Natural del Cadí-Moixeró, el Camí dels Bons Homes i cims com Plana de Lles o el Puigpedrós són alguns dels paratges que dibuixa aquesta zona del Pirineu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: