Notícies | Planes

Deixa't portar pel Tren del Ciment

El ferrocarril turístic fa parada a la Pobla de Lillet, els Jardins Artigas i el Clot del Moro
13-06-2019 08:43
0 vots
Museu del Ciment ARXIU/DANI PERONA

Museu del Ciment ARXIU/DANI PERONA

Pujar al Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, a la Pobla de Lillet (Berguedà) permet fer un petit viatge amb una gran història. El trajecte de l’antic Tren del Ciment el fa una locomotora dièsel amb quatre vagons. La capacitat total és de 100 viatgers.

El recorregut, de 3,5 quilòmetres i amb una durada aproximada de 20 minuts, uneix l’antiga estació de la Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment del Clot del Moro (antiga fàbrica Asland), al terme de Castellar de n’Hug.

A la Pobla, a l’inici del recorregut, es pot visitar l’exposició sobre carrilets i trens miners i industrials. A la segona parada, la Pobla Centre, es pot baixar i aprofitar per conèixer el Pont Vell, el nucli antic, l’església, el monestir romànic, el castell de Lillet i la serra del Catllaràs, on es troben el Xalet del Catllaràs i el santuari de Falgars.

Seguint el trajecte, un gran reclam són els Jardins Artigas, dissenyats per Gaudí. És un espai natural amb una glorieta, pont dels arcs, cascada, gruta, figures del bestiari i remor de l’aigua.

I per acabar la ruta, es pot visitar un dels conjunts fabrils més destacats de la industrialització catalana, la fàbrica Asland, convertida en Museu del Ciment, on es pot fer un itinerari per les galeries i descobrir els orígens de la fàbrica i del ciment pòrtland.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Un dels carrers de la població
La Seu de Manresa

Més de 3 milions de turistes fan parada al Bages

Montserrat, Sant Benet de Bages i Cardona són les principals destinacions dels visitants que han passat per la comarca el 2018A Manresa creix el nombre de persones atretes per la Cova i la Seu

L'aventura de volar a tocar de casa<br />

Llança't en paracaigudes

Atreveix-t'hi, salta i sobrevola el Pla de Bages! Saltamos Village et proposa una experiència única d'adrenalina pura que combina aventura, esport i oci des de l'aeròdrom de Sant Fruitós

Assaig de l'espectacle «La música dona»

Un festival per gaudir de la música popular i tradicional

Vilanova i la Geltrú acull des d'aquest divendres fins diumenge, dia 16, el FIMPT, amb actuacions diverses

De:
Fins a: