Notícies | Planes

Deixa't portar pel Tren del Ciment

El ferrocarril turístic fa parada a la Pobla de Lillet, els Jardins Artigas i el Clot del Moro
13-06-2019 08:43
0 vots
Museu del Ciment ARXIU/DANI PERONA

Museu del Ciment ARXIU/DANI PERONA

Pujar al Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, a la Pobla de Lillet (Berguedà) permet fer un petit viatge amb una gran història. El trajecte de l’antic Tren del Ciment el fa una locomotora dièsel amb quatre vagons. La capacitat total és de 100 viatgers.

El recorregut, de 3,5 quilòmetres i amb una durada aproximada de 20 minuts, uneix l’antiga estació de la Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment del Clot del Moro (antiga fàbrica Asland), al terme de Castellar de n’Hug.

A la Pobla, a l’inici del recorregut, es pot visitar l’exposició sobre carrilets i trens miners i industrials. A la segona parada, la Pobla Centre, es pot baixar i aprofitar per conèixer el Pont Vell, el nucli antic, l’església, el monestir romànic, el castell de Lillet i la serra del Catllaràs, on es troben el Xalet del Catllaràs i el santuari de Falgars.

Seguint el trajecte, un gran reclam són els Jardins Artigas, dissenyats per Gaudí. És un espai natural amb una glorieta, pont dels arcs, cascada, gruta, figures del bestiari i remor de l’aigua.

I per acabar la ruta, es pot visitar un dels conjunts fabrils més destacats de la industrialització catalana, la fàbrica Asland, convertida en Museu del Ciment, on es pot fer un itinerari per les galeries i descobrir els orígens de la fàbrica i del ciment pòrtland.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Lobby de l'hotel The Jane famós per les seves habitacions cabina

Microhotels: petit i barat

Els allotjaments amb habitacions molt petites arrasen arreu, com una manera d'abaixar costos i aprofitar l'espai

Sis passejades per gaudir de la tardor a l'Empordà

Hem seleccionat alguns camins per descobrir els millors racons on relaxar-se

La plaça Mayor de Bonilla

Bonilla de la Sierra, una de les joies d'Àvila

Envoltada d'història, patrimoni i naturalesa, aquest poble és un monument historicoartístic

De:
Fins a: