Notícies | Planes

Deixa't portar pel Tren del Ciment

El ferrocarril turístic fa parada a la Pobla de Lillet, els Jardins Artigas i el Clot del Moro
13-06-2019 08:43
0 vots
Museu del Ciment ARXIU/DANI PERONA

Museu del Ciment ARXIU/DANI PERONA

Pujar al Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, a la Pobla de Lillet (Berguedà) permet fer un petit viatge amb una gran història. El trajecte de l’antic Tren del Ciment el fa una locomotora dièsel amb quatre vagons. La capacitat total és de 100 viatgers.

El recorregut, de 3,5 quilòmetres i amb una durada aproximada de 20 minuts, uneix l’antiga estació de la Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment del Clot del Moro (antiga fàbrica Asland), al terme de Castellar de n’Hug.

A la Pobla, a l’inici del recorregut, es pot visitar l’exposició sobre carrilets i trens miners i industrials. A la segona parada, la Pobla Centre, es pot baixar i aprofitar per conèixer el Pont Vell, el nucli antic, l’església, el monestir romànic, el castell de Lillet i la serra del Catllaràs, on es troben el Xalet del Catllaràs i el santuari de Falgars.

Seguint el trajecte, un gran reclam són els Jardins Artigas, dissenyats per Gaudí. És un espai natural amb una glorieta, pont dels arcs, cascada, gruta, figures del bestiari i remor de l’aigua.

I per acabar la ruta, es pot visitar un dels conjunts fabrils més destacats de la industrialització catalana, la fàbrica Asland, convertida en Museu del Ciment, on es pot fer un itinerari per les galeries i descobrir els orígens de la fàbrica i del ciment pòrtland.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Al poblat del castre de Baroña encara es conserven vint habitatges de planta circular o ovalada

Tresors de l'Atlàntic

Envoltat per la serra da Barbanza i platges excel·lents, Porto do Son guarda joies úniques, com el castre de Baroña o les llacunes de Xuño i de Sant Pere

Allò que la Via Laietana s'endugué

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona mostra la trama urbana d'abans de l'enderroc amb imatges del solsoní Adolf Mas

Imatge d'una tenda de campanya en un gamping

De camping: aquests són els llocs més luxosos del país

Aquests llocs permeten als seus hostes gaudir de la naturalesa sense renunciar a les comoditats

De:
Fins a: