Notícies | Planes

Dinosaures de Fumanya i la relació amb el carbó

El jaciment paleontològic i el Museu de les Mines són dos recursos turístics potents
13-06-2019 06:19
0 vots
Centre d'Interpretació de Fumanya arxiu particular

Centre d'Interpretació de Fumanya arxiu particular

Per descobrir la petjada que van deixar els dinosaures a casa nostra és imprescindible la visita al conjunt paleontològic de Fumanya, a Fígols (Berguedà), amb més de 3.500 empremtes de dinosaures de més de 65 milions d'anys; i entrar al Centre d'Interpretació ajuda a entendre la riquesa del jaciment, amb plafons explicatius, audiovisuals i material com ara la rèplica del fèmur del titanosaure o un niu amb ous.

A més, els mesos de juliol i agost es programen activitats complementàries com ara les Nits d'astronomia. Més informació a la pàgina web www.mmcercs.cat

La relació entre els dinosaures i el carbó és directa: ells van desaparèixer fa 65 milions d'anys, al final del cretaci, que és el període en què es va formar el lignit i en el qual la formació geaomorfològica dels Pirineus verticalitza el que havia estat una plana fluvial. Aquesta és l'extraordinària relació entre geologia, mineria i paleontologia: entre els Pirineus, els dinosaures i el carbó.

En aquest sentit, el Museu de les Mines de Cercs, dedicat al carbó, és un museu de tècnica i d'història i, alhora, un centre d'interpretació per explicar i donar a conèixer les estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'alt Berguedà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Al poblat del castre de Baroña encara es conserven vint habitatges de planta circular o ovalada

Tresors de l'Atlàntic

Envoltat per la serra da Barbanza i platges excel·lents, Porto do Son guarda joies úniques, com el castre de Baroña o les llacunes de Xuño i de Sant Pere

Allò que la Via Laietana s'endugué

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona mostra la trama urbana d'abans de l'enderroc amb imatges del solsoní Adolf Mas

Imatge d'una tenda de campanya en un gamping

De camping: aquests són els llocs més luxosos del país

Aquests llocs permeten als seus hostes gaudir de la naturalesa sense renunciar a les comoditats

De:
Fins a: