Notícies | Planes

Creix l'afició de viatjar en autocaravana

L'aventura de moure's sense carregar maletes i passar la nit sense planificar reserves d'hotels El fenomen de l'autocaravaning està en auge, és un pla cada cop més habitual per a les vacances
13-06-2019 06:16
0 vots
Les caravanes i autocaraves sedueixen moltes famílies ARXIU

Les caravanes i autocaraves sedueixen moltes famílies ARXIU

El turisme en autocaravana i furgonetes adaptades està més de moda que mai, després d'anys de creixement constant. «La llibertat per anar on vulguis» és l'argument principal dels aficionats a viatjar en vehicles equipats per dormir-hi, cuinar-hi, menjar-hi i fins i tot dutxar-s'hi. Moure's en autocaravana significa portar, a més del transport, la casa a sobre. Per això, són una opció que sedueix cada cop més gent a l'hora de planificar les vacances, sobretot, joves i famílies amb nens.

Tot i que no es tracta de vehicles barats, una de les marques més ben posicionades en aquest sector –Volkswagen– ha multiplicat per 4 les vendes de les seves furgonetes càmper des del 2013. Una opció és la compra i l'altra és el lloguer. Empreses com Esplai Caravaning, de Sallent, i Cal Camper, de Manresa, han notat aquest augment de la demanda i tenen models que s'adapten a qualsevol necessitat i pressupost. Per conduir-les no cal treure's cap carnet especial. N'hi ha prou amb el permís B per a turisme, sempre que el vehicle no superi una massa màxima autoritzada de 3.500 quilos.

Llogar una caravana o una autocaravana és una experiència que molts volen viure, viatjar amb llibertat de moviment per gaudir d'uns dies de tranquil·litat. Sumant-hi la independència que proporciona no haver d'estar pendent de les reserves hoteleres per passar la nit. És tota una aventura i una bona manera de conèixer món, sobretot indrets de natura (rutes a parcs naturals, boscos, platges...), ja que en grans ciutats és complicat moure's, estacionar i buscar lloc per passar la nit.

Caravana o autocaravana?

No és el mateix una caravana que una autocaravana. La caravana és un vehicle equipat amb mobiliari i tot el necessari per viure a bord però que no té autonomia pròpia i necessita un automòbil per ser remolcat fins al seu punt de destinació. Per contra, l'autocaravana incorpora motor, lloc de conducció i tot el mobiliari necessari per fer vida al vehicle.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Església de Cortegaça
Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (1)

Us proposem un itinerari amb diferents sortides per a cada estació de l'any. Comencem amb els sis primers mesos

De:
Fins a: