Notícies | Planes

El massís de l'Albera entre oliveres i megàlits

Els darrers cims dels Pirineus acaronen el cel de l'Empordà des de la serralada que divideix les dues Catalunyes, en un paisatge marcat per la tramuntana i modelat per la mà de l'home
08-04-2019 20:51
0 vots
L'Albera és plena de vestigis maglítics, dòlmens i menhirs, que han sobreviscut al pas del temps

L'Albera és plena de vestigis maglítics, dòlmens i menhirs, que han sobreviscut al pas del temps

Parlem de la ruta que va de la Jonquera i Capmany a Garriguella i que recorre la falda del massís de l'Albera, paratge natural de gran bellesa. És un itinerari marcat per la diversitat de la fauna, la flora i per l'empremta humana dels pobles que han construït la història de la zona. Una de les millors maneres de començar aquest itinerari és visitar el castell de Requesens des de les pistes forestals de l'Albera. El triangle format per Capmany, Cantallops i Sant Climent ens atraparà entre les seves vinyes i oliveres. La plaça del Fort de Capmany, amb la seva església dedicada a Santa Àgata, constitueix un bon exemple de recinte medieval protegit, del qual encara en queden antigues torres al voltant.

En tot el recorregut podrem trobar vinyes de llarga tradició i llocs humits inesperats com els estanys de la Cardonera. A tota l'Albera hi ha dòlmens i menhirs fàcils de visitar, a peu o amb bicicleta, i relativament pròxims a camins transitables. Entrant per Espolla, hi trobarem el camí del coll de Banyuls, ruta de frontera amb paisatge canviant.

Si resseguim la carretera convencional, ens podrem sentir autèntics medievals en fer una escapada al monestir de Sant Quirze de Colera, al terme municipal de Rabós, una peça imprescindible de qualsevol agenda de visita a la zona.

Abans de finalitzar aquest trajecte podem aturar-nos a Vilamaniscle, poble acollidor i mirador privilegiat. Aquesta ruta acaba a Garriguella. Un dels molts atractius d'aquest municipi és el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, on es procura per la preservació d'una habitant peculiar i exclusiva del nostre entorn: la tortuga mediterrània.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Les formacions espectaculars de l'interior de la gruta palentina

La cova dels Francesos: Tresor sota terra

A la comarca de la Montaña Palentina s'hi troba un autèntica catedral subterrània

Propostes per fer una excursió el cap de setmana.

Escapades d'un dia per Catalunya

Descobreix algunes propostes per passar un gran dia fora de casa

De:
Fins a: