Notícies | Planes

Puigcerdà, ciutat cerdana amb mil i una possibilitats

El campanar de l'antiga església de Santa Maria, i l'estany i el parc Schierbeck són dos atractius per als visitants
08-04-2019 20:51
0 vots
L'estany de Puigcerdà i el parc Schierbeck és una imatge molt característica de la ciutat i la comarca

L'estany de Puigcerdà i el parc Schierbeck és una imatge molt característica de la ciutat i la comarca

Puigcerdà, ubicada al cor del Pirineu català, és la capital de la Cerdanya. Una ciutat amb un interessant nucli històric que convida a passejar-se pels carrers estrets i irregulars i conèixer nombrosos punts turístics emblemàtics. En destaca el campanar de l'antiga església de Santa Maria, situat a la plaça que porta el mateix nom i que és el centre neuràlgic de la localitat. Pujar a dalt del campanar és una proposta turística que permet gaudir de vistes impressionants de la Cerdanya. És molt recomanable. Pot ser el punt de partida d'una ruta turística que permet gaudir dels vestigis dels períodes romànic, gòtic i neogòtic.

La plaça de l'Ajuntament de Puigcerdà, la plaça Cabrinetty, les Muralles, el convent de Sant Domènec, la plaça del Call, el Casino Ceretà, el pont de Sant Martí... La llista de símbols és llarga i val la pena conèixer-los.

Una altra parada obligatòria és l'estany i el parc Schierbeck. Un espai idoni per gaudir del paisatge i la natura convida a fer-hi una passejada en família a qualsevol època de l'any, sempre sorprèn amb una imatge diferent i és un marc idíl·lic per contemplar els ànecs, llegir sota les ombres dels arbres, jugar, berenar... I els mesos de juliol i agost el ventall s'amplia amb la possibilitat de fer un passeig en barca al llac.

Els turistes que busquen enriquir-se culturalment, a Puigcerdà, cal que visitin el Museu Cerdà i veure de prop l'exposició permanent La Casa Cerdana, que recrea un típic mas cerdà i permet fer-se una idea de com era l'estil de vida de les famílies als segles XIX i XX.

En l'àmbit de l'oci, Puigcerdà organitza fires agrícoles i ramaderes (Fira del Cavall), actes culturals i gastronòmics (Festa del Trinxat) i diverses festes, entre les quals destaca l'emblemàtica Festa de l'Estany.

I com a oferta esportiva, els entorns de Puigcerdà en particular i de la Cerdanya en general ofereixen als visitants un ampli ventall de possibilitats per fer rutes en BTT, senderisme, esquí alpí i nòrdic, raquetes de neu, el golf, l'hípica, la pesca, l'alpinisme i l'escalada, entre altres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Un dels carrers de la població
La Seu de Manresa

Més de 3 milions de turistes fan parada al Bages

Montserrat, Sant Benet de Bages i Cardona són les principals destinacions dels visitants que han passat per la comarca el 2018A Manresa creix el nombre de persones atretes per la Cova i la Seu

L'aventura de volar a tocar de casa<br />

Llança't en paracaigudes

Atreveix-t'hi, salta i sobrevola el Pla de Bages! Saltamos Village et proposa una experiència única d'adrenalina pura que combina aventura, esport i oci des de l'aeròdrom de Sant Fruitós

Assaig de l'espectacle «La música dona»

Un festival per gaudir de la música popular i tradicional

Vilanova i la Geltrú acull des d'aquest divendres fins diumenge, dia 16, el FIMPT, amb actuacions diverses

De:
Fins a: