Notícies | Planes

El selecte club de les badies més belles del món

L'espai comprès entre Roses i l'Escala presenta un dels atractius turístics més importants de la Mediterrània a Catalunya
08-04-2019 20:51
0 vots
La badia de Roses ofereix un paisatge enlluernador que marida natura, cultura i activitats diverses

La badia de Roses ofereix un paisatge enlluernador que marida natura, cultura i activitats diverses

La badia de Roses és un dels referents geogràfics més destacats de la Mediterrània occidental. Des de l'any 2011, forma part del selecte Club de les Badies més Belles del Món, un segell de qualitat paisatgística que està avalat per la Unesco. La badia de Roses està localitzada entre les viles de Roses i l'Escala, i inclou els municipis de Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries.

Aquest espai privilegiat és l'epicentre turístic de la Costa Brava nord i està emmarcat per tres parcs naturals com són el de cap de Creus, ubicat a la punta més oriental de la península Ibèrica; el dels Aiguamolls de l'Empordà, la zona humida de transició entre la Camarga i el Delta de l'Ebre; i el massís del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. En aquest territori de pas hi ha vestigis de totes les civilitzacions mediterrànies, des del temps de la prehistòria fins al fort desenvolupament turístic de la segona meitat del segle XX. Així hi trobem abundants restes megalítiques amb dòlmens i menhirs des de la serra de Verdera fins als penya-segats de cap de Creus; jaciments arqueològics dels temps dels grecs i romans dins de la Ciutadella de Roses i a Empúries; viles medievals com Castelló i Sant Martí i pobles de marcat accent agrícola com Sant Pere Pescador.

En total, la badia i el seu entorn ofereix 45 quilòmetres de platges, 15 quilòmetres de cales d'impagable valor paisatgístic i 50 quilòmetres de canals navegables amb la marina residencial d'Empuriabrava com a referent.

Des dels miradors privilegiats del castell de la Trinitat de Roses o la torre de Punta Montgó de l'Escala, la badia ens apropa un territori carregat d'oportunitats per a passar-hi dies inoblidables prenent el sol, passejant a peu o amb bicicleta, navegant i degustant una gastronomia que té en els vins de la DO Empordà la seva millor targeta de presentació.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

En el recorregut d'Altafulla a Tarragona es pot contemplar el castell de Tamarit
Lobby de l'hotel The Jane famós per les seves habitacions cabina

Microhotels: petit i barat

Els allotjaments amb habitacions molt petites arrasen arreu, com una manera d'abaixar costos i aprofitar l'espai

Sis passejades per gaudir de la tardor a l'Empordà

Hem seleccionat alguns camins per descobrir els millors racons on relaxar-se

La plaça Mayor de Bonilla

Bonilla de la Sierra, una de les joies d'Àvila

Envoltada d'història, patrimoni i naturalesa, aquest poble és un monument historicoartístic

De:
Fins a: