Notícies | Planes

Figueres, museus i mercats per a viure'ls tot l'any

La capital de l'Alt Empordà és la primera ciutat que troba el visitant quan acaba de travessar els Pirineus
08-04-2019 20:51
0 vots
Els mercats tradicionals de la fruita i la verdura conviuen amb la Figueres més turística de Dalí

Els mercats tradicionals de la fruita i la verdura conviuen amb la Figueres més turística de Dalí

Entre el mite i la realitat, Figueres és la principal ciutat que el visitant del nord troba quan acaba de travessar els Pirineus. Amb poc més de quaranta-cinc mil habitants, Figueres té molts atractius destacables, entre els quals hi ha sempre el llegat del gran geni surrealista Salvador Dalí. Com a capital de comarca que és, la ciutat conserva el seu paper de centre neuràlgic dels mercats de productes de la terra. Així, cada dimarts, dijous i dissabte, les places de Catalunya i del Gra, totes dues cobertes, esdevenen un pol d'atracció de compradors i venedors a l'aire lliure. Són mercats que conserven una tradició carregada d'història i que cap viatger pot deixar de visitar.

Els dijous, al passeig Nou, el vial que enllaça la moderna estació de l'AVE-TGV amb el centre de la vila, s'hi celebra el mercat de la roba i els complements, amb centenars de parades vingudes d'arreu de Catalunya. A la Rambla, el cor urbanístic de Figueres s'hi fa un mercat de brocanteria cada tercer dissabte de mes.

Figueres és una capital de museus. El Teatre-Museu Dalí rep més d'un milió de visitants al llarg de l'any. Però el surrealisme no ho és tot. L'antic Hotel París acull el Museu del Joguet de Catalunya amb una de les col·leccions més valuoses d'Europa. Seguint l'eix d'aquest espai cap a la placeta baixa de la Rambla, trobarem el Museu de l'Empordà, amb material i obres que abasten des del temps de la prehistòria fins a l'art d'avantguarda dels nostres dies amb una important presència d'autors empordanesos. A l'altre costat del passeig, al carrer de Sant Josep, hi ha el Museu de l'Electricitat. A tocar la renovada plaça de l'Escorxador, hi trobarem el Museu de la Tècnica de l'Empordà.

I no podem oblidar el gran espai històric arquitectònic que és el castell de Sant Ferran, del segle XVIII, considerada la fortalesa militar més gran d'Europa i que mereix una extensa visita qualsevol dia de l'any.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Un dels carrers de la població
La Seu de Manresa

Més de 3 milions de turistes fan parada al Bages

Montserrat, Sant Benet de Bages i Cardona són les principals destinacions dels visitants que han passat per la comarca el 2018A Manresa creix el nombre de persones atretes per la Cova i la Seu

L'aventura de volar a tocar de casa<br />

Llança't en paracaigudes

Atreveix-t'hi, salta i sobrevola el Pla de Bages! Saltamos Village et proposa una experiència única d'adrenalina pura que combina aventura, esport i oci des de l'aeròdrom de Sant Fruitós

Assaig de l'espectacle «La música dona»

Un festival per gaudir de la música popular i tradicional

Vilanova i la Geltrú acull des d'aquest divendres fins diumenge, dia 16, el FIMPT, amb actuacions diverses

De:
Fins a: