Notícies | Planes

Enamora't de la floració de Cieza

21-03-2019 22:46
0 vots
Els camps rosats s'estenen pel territori de Cieza floraciondecieza

Els camps rosats s'estenen pel territori de Cieza floraciondecieza

En aquestes dates, el municipi de Cieza, a la comarca de l'Alt Segura, a Múrcia, es converteix gairebé en un lloc de pelegrinatge. I és que, cada any, des de final de febrer a final de març, la ciutat es vesteix de colors per rebre la primavera i mostrar tot el seu encant als visitants d'una manera sorprenent: és l'època de la floració.

Cieza fa olor de préssec abans que el fruit estigui format. Milers d'hectàrees de plantació, la major part de presseguers, dibuixen un mantell de flors rosaci i vermell que predomina sobre els tons blancs d'albercoquers i pruneres. La bellesa natural i l'agricultura tradicional es fusionen per convertir la primavera de Cieza en una atracció turística sense parió.

Fins i tot els agricultors, tan acostumats a veure cada any els seus arbres vestits de flors, no deixen de sorprendre's per l'immens atractiu dels seus horts. En aquesta època, l'horta de Cieza, de la qual viuen milers de famílies, mostra la seva millor cara i anticipa el que serà la collita estival. I és que el clima adequat i les mans expertes dels agricultors fan que qualsevol tipus de fruita tingui un gust diferent en aquestes terres.

Activitats i fotos al·lucinants

En alguns paratges, l'espectacle sembla dibuixat a consciència, i és un atractiu ja conegut no només pels millors professionals de la fotografia, sinó per afeccionats que s'aventuren a deixar constància d'aquesta meravella de la naturalesa a les seves xarxes socials.

Durant aquest breu període d'espectaculars paisatges, que decoren les hortes amb catifes rosàcies i blanques dels arbres en flor, i sota el lema «Esclat de color», es porten a terme nombroses activitats que tenen com a protagonista la floració: senderisme pels paratges en flor, descensos nàutics pel riu Segura, recitals de poesia, concerts de música clàssica, conferències i exposicions... i totes configuren una atapeïda programació oberta a tots els visitants que durant aquestes dates vulguin acostar-se i viure l'experiència.

A més a més, cada any s'organitzen concursos fotogràfics i menús gastronòmics que atreuen milers de curiosos des de diferents punts d'Espanya.

On, exactament?

Des de fa ja uns quants anys s'ofereixen rutes organitzades com la Ruta de la Floració, que inclou diferents recorreguts, amb autobús, cotxe o tren turístic (amb o sense esmorzar), visita a diferents paratges d'interès, rutes a peu pels camps en flor al capvespre..., en què els visitants són guiats pels racons i paratges on l'esclat de color es manifesta amb tota la seva esplendor.

Encara que una opció igual de bona és anar per lliure i perdre's pels camins de presseguers que hi ha a l'entorn de la carretera RM-B19 o en paratges com El Horno, El Olmico o La Parra.

Sens dubte, ningú pot explicar el que se sent. La floració de Cieza cal viure-la a Cieza.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Tram del camí de ronda
Luis Fonsi i Georgie Dann

Saps de quin any són aquestes cançons de l'estiu?

Georgie Dann, Enrique Iglesias o Los del Río van ser alguns dels autors dels èxits estivals

Descens de barrancs

Fes activitat d'oci i esport d'aventura amb Tirantmilles

L'empresa del Solsonès gestiona activitats al medi natural

De:
Fins a: