Notícies | Planes

Explorant la bellesa natural del cap de Gata

27-12-2018 22:13
0 vots
Cala Arena, situada entre preciosos penya-segats i de sorra grisa fina flickr/juan mercader

Cala Arena, situada entre preciosos penya-segats i de sorra grisa fina flickr/juan mercader

Cap de Gata és un dels llocs més especials a causa del seu clima desèrtic, les seves platges i els paisatges d'origen volcànic. Un parc natural marítim terrestre, situat al sud de la península Ibèrica pertanyent al municipi de Níjar, Almeria. Va ser el primer espai marítim terrestre protegit d'Andalusia.

Té 50 quilòmetres de costa escarpada millor conservada del litoral mediterrani europeu, amb abruptes penya-segats que se succeeixen a platges urbanes com la de San José i Aguamarga, platges naturals com Mónsul i Los Genoveses, cales com Carnaje i d'Enmedio i penya-segats volcànics i esculls de barrera com Punta de los Muertos i Mesa Roldán.

En aquest parc natural hi ha un clima semiàrid amb escasses precipitacions, fet que dona lloc a sòls pobres i poc desenvolupats però que alberguen més de 1.000 espècies exclusives de flora. Vegetació com el margalló i la períploca, que escalen els vessants volcànics, al costat de formacions d'espart o romaní, i a la primavera margarides que pinten de groc els penya-segats marins.

També en els fons marítims es troba una gran varietat d'espècies, com la posidònia oceànica, on viu fauna marina com crancs, pops i peixos. En els fons rocosos es donen canvis de forma i color per les algues, falsos coralls i els peixos com el nero. La pràctica de busseig en aquestes aigües resulta una experiència que destaca sobre les altres.

Un altre lloc d'interès són les salines del cap de Gata, que concentren una gran part de l'avifauna del parc. A més, és freqüent la presència de diferents espècies de gavines, ànecs i de poblacions de flamencs. Durant tot l'any és possible observar més de 80 espècies d'ocells.

El caràcter marítim terrestre d'aquest parc natural dona lloc a una potent oferta d'activitats. Submarinisme a La Isleta o San José, rutes amb vaixell accedint a les cales més impressionants de la zona, Cala Chica o San Pedro, rutes en caiac i rutes 4x4, piragüisme, bany o albirament d'ocells són algunes de les activitats que formen part d'un dels punts més turístics de la costa mediterrània.

Fins i tot hi ha diferents rutes per poder conèixer els punts més característics i destacats de la zona.

Així mateix, la xarxa de senders senyalitzats ofereix recorreguts a peu, a cavall o amb bicicleta per tal de conèixer el patrimoni natural i cultural d'aquest espai protegit que té fins a 150 béns catalogats com d'interès etnològic.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Vista del santuari i del poble, encaixat a la muntanya

As Ermidas: Muntanyes de devoció

L'espectacular gola que forma el riu Bibei a les terres d'O Bolo alberga aquest miracle barroc

Cala Montgó

De l'emblemàtica cala Montgó a l'Estartit

El trajecte entre aquests dos indrets tan populars és variat en l'àmbit paisatgístic i dona, a més, l'oportunitat de banyar-se a les diferents cales que s'hi van trobant

Salt de la Foradada.:

Els gorgs naturals més impressionants de Catalunya

El Salt de la Foradada, el Toll de l'Ou, el Gorg Blau i les Gorgues de Font de la Torre, són alguns dels indrets que cal visitar

De:
Fins a: