Situat a 28 quilòmetres de la capital càntabra, en l'inici del curs del riu Pas, Puente Viesgo pot presumir d'història i naturalesa. De traçat medieval, declarat un dels Pobles Més Bonics de Cantàbria, Puente Viesgo és cèlebre per les seves coves d'art rupestre i pel seu balneari d'aigües termals indicades per a nombroses afeccions.

El riu Pas traça un congost on ha d'encaixonar-se per salvar l'accident geogràfic. Això va facilitar la construcció d'un pont que va donar origen a la població. Aquí es localitza el puig del Castillo, que reuneix alguns dels jaciments prehistòrics més importants de la cornisa cantàbrica. Declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2008, dues de les coves, El Castillo i Las Monedas, són visitables. A . les parets es contemplen les representacions dels artistes del Paleolític: cavalls, bisons, cérvols?

També abunden els signes, les formes geomètriques i les abstraccions. Las Monedas és també un espectacle d'estalactites, estalagmites, discos, columnes, ter-rasses penjades i colades de colors... El pic del Castillo (354 metres) és una muntanya singular, no solament perquè acull aquestes coves prehistòriques de rellevància mundial, sinó també per la seva característica forma cònica i la seva situació sobre el poble de Puente Viesgo.

Una altra de les atraccions de la vila són les termes, de les quals hi ha constància escrita des del segle XVIII. El 1862 comença a construir-se el balneari, ampli i envoltat de jardins a l'estil de l'època. L'arribada del ferrocarril suposa l'esplendor del recinte termal, amb la presència de personalitats com el marquès de Comillas, Pérez Galdós i Menéndez Pelayo. El complex ha estat actualitzat i modernitzat, i sens dubte és un lloc excel·lent per a l'oci i el relax. Les seves aigües estan recomanades per a malalties del cor, del sistema nerviós, hipertensió arterial i reumatisme, entre d'altres.

La localitat té altres edificis d'interès, com l'església de San Miguel, restaurada seguint el model romànic, la Casona de Fuentes Pila, actual seu de l'ajuntament i notable exemple de l'arquitectura regionalista munta-nyesa, i l'estació de tren que data del principi del segle XX.

Per Puente Viesgo passa la Via Verda del Pas, amb una longitud aproximada de 34 quilòmetres, que discorre per l'antic traçat de ferrocarril que unia les localitats d'Astillero i Ontaneda entre el 1903 i el 1972. Travessa una àrea de naturalesa privilegiada entre boscos caducifolis i vegetació de ribera.