Notícies | Planes

Les fires i festes del cap de setmana a la Catalunya Central

Súria i Cardona celebren Santa Bàrbara amb diversos actes a les dues localitats
30-11-2018 09:15
0 vots
Celebració  de la patrona dels miners Santa Bàrbara

Celebració de la patrona dels miners Santa Bàrbara

Cardona

-Santa Bàrbara. Dissabte, a les 18 h, a l'Arxiu Històric (Casal de Graells), acte de donació a l'Ajuntament per part de la família Thiebaut d'un àlbum de fotos (1923) i d'un bust de l'enginyer Alberto Thiebaut Laurin (1949). Conferència La minería de potasas en el Grupo UEE, a càrrec de l'enginyer Alfonso Ballestero. Visionat dels films Montaña de Sal (Cardona) (1936, X. Guell) i Crisis en las minas de potasa de Cardona (1989, RTVE).

Castellcir

-Festa Major d'Hivern-Sant Andreu. Divendres, al migdia, al Casal arrossada popular. Seguidament, havaneres. Dissabte, a les 19 h, actuació de l'esbart Rosa d'Abril de Castellterçol que interpretarà Endansa't, recorregut per la vida i l'obra de Prat de la Riba. Diumenge, a les 12 h, actuació de l'Home Bala (i l'ovella parla) i, seguidament, actuació dels Gegants de Castellcir.

Maians

-Festa major. Dissabte, a les 16.30 h, Escape Room. Els grups es faran al moment. A les 19 h, berenar. A les 21 h, sopar. Preu: 10 euros, i 5 euros fins a 5 anys. Cal reservar el tiquet anticipadament. A les 23 h, bingo per La Marató. Diumenge, a les 12.30 h, concert de la coral Flor de Boix. A les 13 h, missa amb l'acompanyament de la coral. A les 18 h, representació de Dues dones que ballen, de Josep M. Benet i Jornet, a càrrec del grup de teatre de l'ACR de Fals. Entrades: 5 euros, a partir de 10 anys.

Manresa

-Festa de la Immaculada. Diumenge, a les 10 h, sortida de la tradicional passada de la bandera de la Puríssima, des de la basílica de la Seu pels carrers de la ciutat. Amb l'hereu i la pubilla, dels trabucaires i dames del Casal Cultural Dansaires Manresans, la banda Perez and Karson de Manresa, la Colla de Geganters i Grallers de Santpedor i el pubillatge del Pessebre i Caramelles del Pont Llarg. Organització: Confraria de la Puríssima.

Puigcerdà

-Mercat trimestral. Dissabte, durant tot el dia, a la plaça de Santa Maria.

Súria

Festa de Santa Bàrbara. Divendres, a les 18 h, al saló de sessions de la Casa de la Vila, presentació i obertura de la festa amb la ponència Paisatges geològics i miners de Súria, a càrrec del geòleg surienc Carles Fàbrega i Alsina. Dissabte, a les 9 h, sortida des de la plaça de la Serradora de la caminada i sortida en BTT. De 10 a 13 h, entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan, festa infantil. Coca amb xocolata. Castells inflables, maquillatge infantil, jocs tradicionals, actuacions i tallers d'entitats de la vila, xaranga de l'Escola de Música, estand de la biblioteca, unitat mòbil del banc de sang, estand del Banc d'Aliments, estand del mercat Suriatrastos, ball zumba i participació del Gegant Miner i de personatges de la Patrulla Canina. A les 10 h, botifarrada popular. Organització: comitè d'empresa d'ICL Iberia-Súria.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Activitats de nadal

Més de 170 d'activitats per gaudir del patrimoni cultural aquest Nadal

Hi ha exposicions, visites guiades o mostres de pessebres

La Sagrada Família de Barcelona

La Sagrada Família, al top 10 de les atraccions més populars del món del 2018 segons Tripadvisor

El Coliseu de Roma s'alça amb el lloc número 1 de la llista, seguit del Museu del Vaticà i l'Estàtua de la Llibertat

Imatge presa, de nit, del riu Elba al seu pas per Hamburg

Descobrint l'Alemanya canalla

A la riba de l'Elba, Hamburg presumeix d'avantguardista amb frenesí de música, literatura, teatre i arquitectura

De:
Fins a: