Notícies | Planes

Les fires i festes del cap de setmana a la Catalunya Central

Súria i Cardona celebren Santa Bàrbara amb diversos actes a les dues localitats
30-11-2018 09:15
0 vots
Celebració  de la patrona dels miners Santa Bàrbara

Celebració de la patrona dels miners Santa Bàrbara

Cardona

-Santa Bàrbara. Dissabte, a les 18 h, a l'Arxiu Històric (Casal de Graells), acte de donació a l'Ajuntament per part de la família Thiebaut d'un àlbum de fotos (1923) i d'un bust de l'enginyer Alberto Thiebaut Laurin (1949). Conferència La minería de potasas en el Grupo UEE, a càrrec de l'enginyer Alfonso Ballestero. Visionat dels films Montaña de Sal (Cardona) (1936, X. Guell) i Crisis en las minas de potasa de Cardona (1989, RTVE).

Castellcir

-Festa Major d'Hivern-Sant Andreu. Divendres, al migdia, al Casal arrossada popular. Seguidament, havaneres. Dissabte, a les 19 h, actuació de l'esbart Rosa d'Abril de Castellterçol que interpretarà Endansa't, recorregut per la vida i l'obra de Prat de la Riba. Diumenge, a les 12 h, actuació de l'Home Bala (i l'ovella parla) i, seguidament, actuació dels Gegants de Castellcir.

Maians

-Festa major. Dissabte, a les 16.30 h, Escape Room. Els grups es faran al moment. A les 19 h, berenar. A les 21 h, sopar. Preu: 10 euros, i 5 euros fins a 5 anys. Cal reservar el tiquet anticipadament. A les 23 h, bingo per La Marató. Diumenge, a les 12.30 h, concert de la coral Flor de Boix. A les 13 h, missa amb l'acompanyament de la coral. A les 18 h, representació de Dues dones que ballen, de Josep M. Benet i Jornet, a càrrec del grup de teatre de l'ACR de Fals. Entrades: 5 euros, a partir de 10 anys.

Manresa

-Festa de la Immaculada. Diumenge, a les 10 h, sortida de la tradicional passada de la bandera de la Puríssima, des de la basílica de la Seu pels carrers de la ciutat. Amb l'hereu i la pubilla, dels trabucaires i dames del Casal Cultural Dansaires Manresans, la banda Perez and Karson de Manresa, la Colla de Geganters i Grallers de Santpedor i el pubillatge del Pessebre i Caramelles del Pont Llarg. Organització: Confraria de la Puríssima.

Puigcerdà

-Mercat trimestral. Dissabte, durant tot el dia, a la plaça de Santa Maria.

Súria

Festa de Santa Bàrbara. Divendres, a les 18 h, al saló de sessions de la Casa de la Vila, presentació i obertura de la festa amb la ponència Paisatges geològics i miners de Súria, a càrrec del geòleg surienc Carles Fàbrega i Alsina. Dissabte, a les 9 h, sortida des de la plaça de la Serradora de la caminada i sortida en BTT. De 10 a 13 h, entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan, festa infantil. Coca amb xocolata. Castells inflables, maquillatge infantil, jocs tradicionals, actuacions i tallers d'entitats de la vila, xaranga de l'Escola de Música, estand de la biblioteca, unitat mòbil del banc de sang, estand del Banc d'Aliments, estand del mercat Suriatrastos, ball zumba i participació del Gegant Miner i de personatges de la Patrulla Canina. A les 10 h, botifarrada popular. Organització: comitè d'empresa d'ICL Iberia-Súria.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
De:
Fins a: