Notícies | Planes

El millor barri per menjar a Roma

08-11-2018 22:52
0 vots
Un racó del Trastevere

Un racó del Trastevere

El Colosseu, el Vaticà, el Fòrum, la Fontana de Trevi, el Panteó d'Agripa... imatges de la Ciutat Eterna que tot turista que ha viatjat alguna vegada –o té pensat fer-ho– a la capital italiana té més memoritzades. Però com diu la dita: «Roma no es va construir en un dia». Ni tampoc la va edificar una persona. Des que Ròmul i Rem van ser alletats per la lloba Luperca –segons narra la mitologia– fins als nostres dies, l'antiga llar dels Julis ha viscut llums i ombres al llarg de la seva història.

Cèsars i papes la van omplir de tresors per perpetuar la seva glòria. Els més grans artistes de l'Antiguitat, del Renaixement i del Barroc la van adornar amb el seu talent. Però actualment un lloc se situa alhora entre el llegat del Miquel Àngel, Da Vinci, Caravaggio i Bernini. Això sí, la seva bellesa no surt d'un oli o d'un marbre, sinó dels forns de llenya, el Trastevere.

I n'hi ha per a això i per a molt més. Rafael Alberti, que tenia molta por als cotxes, va escriure a la capital italiana Roma peligro para caminantes i sempre va recordar amb afecte la seva estada al «il·lustríssim barri del Trastevere, la veritable capital de Roma», durant el seu exili durant el franquisme. Té el seu epicentre a la plaça on s'aixeca la basílica de Santa Maria in Trastevere, idoni per començar la visita.

Després d'envoltar la font del lloc i entrar al temple, cal perdre's pels carrers estrets, on es descobreixen esglésies medievals com el templet de San Pietro in Montorio, botigues amagades, terrasses i les trattorie que conviden a gaudir de la millor gastronomia del món.

Entre tanta oferta, és fàcil perdre's i no gaudir de l'experiència, però hi ha «temples» que mai fallen com La Panettoni –Viale di Trastevere, 53–, per a molts un dels llocs amb el millor menjar de la ciutat, l'Spiritu di Vino –Via dei Genovesi, 31–, un restaurant que ofereix plats locals sense caure en els tòpics.

També hi ha racons per als més selectes, com Glass Hostaria –Vicolo de' Cinque, 58–, la cuina dels quals està avalada per una estrella Michelin, o el Da Giovanni –Via della Lungara, 41–, també conegut com el paradís dels garrepes, perquè serveix plats saborosos a preus ínfims: un àpat per a dues persones pot costar entorn dels 15 euros.

Però res com el Dar Poeta, la llar de la pizza i que preparen a la manera romana. Fines al mig, amb la vora cruixent i de moltes varietats: amb base rossa (tomàquet) o base bianca (nata). Acompanyades de mozzarella, albergínies o formatge ricotta, o tots aquests ingredients junts.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Les formacions espectaculars de l'interior de la gruta palentina

La cova dels Francesos: Tresor sota terra

A la comarca de la Montaña Palentina s'hi troba un autèntica catedral subterrània

Propostes per fer una excursió el cap de setmana.

Escapades d'un dia per Catalunya

Descobreix algunes propostes per passar un gran dia fora de casa

De:
Fins a: