Notícies | Planes

El tresor del Bàltic

01-11-2018 22:29
0 vots
Els carrers de Gdansk, plens de color i bon ambient PIXABAY

Els carrers de Gdansk, plens de color i bon ambient PIXABAY

Bella i malenconiosa, així és la ciutat mil·lenària de Gdansk, que aglutina la vida social en el seu animat port sobre el riu Vístula, on els antics magatzems han estat reconvertits en bars i restaurants. Banyada pel mar Bàltic, és la sisena urbs de Polònia per població. L'antiga Danzig és, per excel·lència, la destinació turística en aquest país i, al costat de Sopot i Gdynia, configura l'àrea metropolitana coneguda com Trójmiasto, la Triciutat. Una destinació centenària que cada vegada guanya més adeptes.

Tres localitats encadenades per un llegat cultural mil·lenari, unides també pels atractius turístics que ofereix el golf del Bàltic: extenses platges de sorra fina on es poden practicar activitats aquàtiques, estirar-se en una gandula o fer banys de mar en algun dels seus balnearis... Ha protagonitzat nombrosos episodis en la història d'Europa, alguns de manera involuntària i també dramàtica. Va contemplar el pas dels cavallers teutònics, va ser una de les seus principals de la Lliga Hanseàtica, va aconseguir amb esforç el títol de ciutat lliure, va ser casus belli de la Segona Guerra Mundial i també pionera en el desafiament a la URSS amb el Sindicat Solidaritat, que va néixer i va créixer als seus molls i drassanes.

Un bon lloc per començar la visita és la Porta Alta –Brama Wyzynna–, del segle XVI, que dona accés a la Via Rieal (Trakt Królewski), formada pels carrers Dluga i Dlugi Targ, on es troben les antigues cases burgeses, ricament ornamentades. També hi ha la Mansió d'Artus (Dwór Artusa) i diversos edificis històrics.

A més, aquesta és la zona més animada de Gdansk, amb terrasses, cafès i un mercat ambulant d'art. També aquí es troba la cèlebre font de Neptú, del segle XVII, que s'ha convertit en un símbol de la ciutat. Al costat de la Via Reial hi ha l'antic ajuntament, que actualment és seu del Museu d'Història de la Ciutat.

La seva vida social l'aglutina el seu animat port sobre el riu Vístula. En aquest punt, als antics magatzems reconvertits ara en bars i restaurants s'hi poden degustar els dos plats per excel·lència del país: els pierogi, raviolis amb diferents farciments; i les sopes, de les quals n'hi ha més de 200 varietats i que solen servir-se en una fogassa de pa que fa de plat. Tot això acompanyat d'una bona Zywrec, cervesa polonesa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Les formacions espectaculars de l'interior de la gruta palentina

La cova dels Francesos: Tresor sota terra

A la comarca de la Montaña Palentina s'hi troba un autèntica catedral subterrània

Propostes per fer una excursió el cap de setmana.

Escapades d'un dia per Catalunya

Descobreix algunes propostes per passar un gran dia fora de casa

De:
Fins a: