Notícies | Planes

Eslovènia fa del verd el seu segell distintiu

Aquest petit país, atapeït de boscos i parcs naturals, posseeix una gran riquesa paisatgística
28-09-2018 08:03
0 vots
El llac Bled. Visual Hunt

El llac Bled. Visual Hunt

Qui ha visitat Eslovènia coincideix que l'adjectiu «verd» seria el que més li escau. Un país que aglutina en els seus 20.000 km2 una varietat paisatgística que inclou els Alps Julians, el Mediterrani (té costa al mar Adriàtic), la plana Pannònica i el paisatge càrstic. Eslovènia, independitzada de Iugoslàvia en els anys 90 i que anteriorment havia pertangut a l'Imperi Austrohongarès, té fronteres amb Itàlia, Àustria, Hongria i Croàcia. És un país molt accessible, amb una bona xarxa d'autovies i encantadores carreteres secundàries. Per la seva situació estratègica, si s'agafa de base la seva capital, Ljubljana, es poden visitar els llocs més interessants sortint al matí i tornant al final de la jornada.
Ljubljana és una ciutat de grandària humana, que amb 250.000 habitants, ofereix molts atractius al visitant. És una urbs en constant ebullició, amb una preciosa arquitectura i nombroses activitats culturals.

Dividida en dos pel riu, és plena de ponts, dels quals un dels més famosos és el Pont Triple; i als marges del riu hi floreixen terrasses de cafès i restaurants, sobretot a l'estiu. La ciutat és coronada per un castell medieval, des d'on es domina la millor panoràmica de la ciutat. És imprescindible visitar també el parc Tívoli, una zona verda, més aviat tot un bosc, situat en ple centre de Ljubljana. A 50 quilòmetres de la capital, en direcció als Alps, hi trobem el municipi de Bled, que té un dels llacs més bonics del món i el perímetre del qual es pot recórrer de manera tranquil·la per senders ben senyalitzats. Cal pujar al castell de Bled i presenciar la superba panoràmica d'aquest llac i la seva excèntrica illa, una vista difícil d'oblidar.

Des de Ljubljana fins al litoral, excavats per rius subterranis, s'han constituït enormes cavitats. Hi ha més de 10.000 coves, un paradís per als amants de l'espeleologia, però també per a qualsevol turista: moltes són perfectament visitables. És el cas de la de Postojna, que amb una longitud de 20 quilòmetres, ofereix el seu espectacular interior al visitant. No es pot marxar d'aquí sense visitar també el castell de Predjama, una impressionant fortalesa excavada a la roca.

Eslovènia té una petita franja litoral, amb prou feines de 46 quilòmetres, que dona al golf de Trieste, al mar Adriàtic, amb quatre precioses ciutats com Koper, Izola, Portoroz i la singular i molt atractiva Piran, de forta presència veneciana. Eslovènia és un petit país, sí, però gran per tot el que acaba oferint al viatger. Visitar-lo és una agradable experiència.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Església de Cortegaça
Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (1)

Us proposem un itinerari amb diferents sortides per a cada estació de l'any. Comencem amb els sis primers mesos

De:
Fins a: