Notícies | Planes

Els Canyons de la Fou

Una oportunitat per entrar al cor de la muntanya i desafiar els mites i llegendes que s'hi amaguen
21-06-2018 17:57
0 vots
El cor de la muntanya francesa DDG

El cor de la muntanya francesa DDG

A la vall de més al sud de França, al sud del Canigó, es troben els Canyons de la Fou. Un paratge natural i un patrimoni remarcable on cingles gegantins sagnats de vermell pugen a l'assalt del cel. El nom de Canyons de la Fou ve del torrent que corre pel fons i d'una paraula del català antic que vol dir barranc, precipici o pas estret.

Aquesta perforació de les aigües en l'enorme bastió de la Fou ha estat tant intensa que dins seu existeix tota una xarxa de galeries i grutes, i el fenomen és encara més intens a les parts baixes del massís calcari on el líquid continua el seu treball d'erosió.

Durant el recorregut pels Canyons de la Fou es descobreixen les històries que s'amaguen entre les seves roques. La llengenda diu que en aquests vertiginosos abismes hi vivien bruixes i genis hostils. Durant segles, cap ésser humà s'atrevia a passar per aquests foscos congostos. Fa més de 155 anys, els trabucaires, saltejadors de diligències armats de trabuc (arma de foc portàtil de canó curt i ample), es van amagar dins de les grutes amb un important botí per escapar-se dels soldats. Van ser arrestats a Cortsaví i van ser executats el 1846 a Perpinyà. El botí mai ha sigut descobert, i avui encara és amagat dins dels canyons.

Fa més o menys 60 anys, un pastor aplegant el seu ramat es va adonar que li faltava una ovella. L'animal imprudent havia caigut a baix d'una terrassa herbada, suspesa al buit. El pastor va recuperar la seva ovella, viva, i amb un pelatge tot blanc? Un veritable miracle. El 1928, un grup d'Arles de Tec i dels Banys i Palaldà va emprendre per primera vegada la travessada completa dels canyons. Fins el 1954 però, no es va instal·lar la primera passarel·la de fusta, iniciant així veritablement la descoberta d'aquest lloc. Tot seguit passa a gestionar aquest indret el Sindicat Intercomunal d'explotació dels Canyons de la Fou, incloent els municipis de Montferrer, Arles de Tec i Cortsaví, que va ser delegat pel Consell General dels Pirineus Orientals.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

El mercat de Tívoli a Copenaghen.

Mercats nadalencs d'Europa que no et pots perdre

El Nadal està a tocar i amb ell moltes festes i tradicions que ens transporten a la nostra infància

Lobby de l'hotel The Jane famós per les seves habitacions cabina

Microhotels: petit i barat

Els allotjaments amb habitacions molt petites arrasen arreu, com una manera d'abaixar costos i aprofitar l'espai

De:
Fins a: