Notícies | Planes

Cinc pobles petits del Berguedà que val la pena visitar

Et proposem una escapada a indrets plens d'història i rodejats de natura
16-05-2018 17:19
0 vots
 Arxiu/Miquel Spa

Arxiu/Miquel Spa

Al pot petit hi ha la bona confitura. Aquesta dita catalana és ben vàlida per als pobles petits del Berguedà, els quals amaguen patrimoni i història que es mereixen una visita. A continuació et proposem visitar cinc municipis berguedans i els motius que els fan especials.

Castell de l'Areny
Amb poc menys de 100 habitants, Castell de l'Areny és un municipi muntanyós, rodejat per grans extensions de pinedes i prats. Al seu terme hi ha les restes de l'antic poble de Sant Romà de la Clusa, on no es pot passar per alt una vista a la seva església romànica. Un paisatge i un entorn espectaculars a 1.250 m d'altitud.


  • Església romànica de Sant Romà de la Clusa. Foto: Jordi Comellas.

Gisclareny
En aquest paradís isolat, la natura hi té un protagonisme central. Tant, que Gisclareny és l'únic dels 17 municipis que integren el parc natural del Cadí Moixeró que hi té inclosa tota la seva superfície, prop de 37 quilòmetres quadrats. Hom pot gaudir de meravelloses vistes del massís del Pedraforca, del Puig-llançada, del Penyes Altes o l'Ensija des dels miradors de Gargallosa, a tocar del barri del Roser, o del d'Albert Arilla. Pel municipi transcorre el Camí dels Bons Homes i el dels Cavalls del Vent. A més, el municipi disposa de 86 quilòmetres de senders locals.


Font de l'Adou de Gisclareny gebrada. Foto: Àngels Puig.

Sant Jaume de Frontanyà
Durant anys ha estat el poble més petit de Catalunya, fins que Gisclareny li ha pres aquest títol. Val la pena visitar el seu nucli antic, que abraça l'església de Sant Jaume. També és recomanable una visita al temple de Sant Esteve de Tubau i arribar fins a la Font del Bisbe, entre Sant Jaume i La Pobla de Lillet.


Vistes del nucli urbà de Sant Jaume de Frontanya. Foto: Dolors Clotet.

La Quar
A 20 quilòmetres de Berga, i a més de 1.000 metres d'altitud, La Quar es resisteix a perdre el seu encant. Aquest llogaret de l'entorn del mig centenar d'habitants, té un entorn privilegiat i, a més, dos temples de gran interès. Són el monestir romànic de la Portella i el Santuari de la Mare de Déu de la Quar, aquest ubicat sobre un turó al peu del qual s'agrupa el nucli de Santa Maria de la Quar.

  • Monestir romànic de la Portella. Foto: Jordi Escudé

Fígols
Acabem el nostre itinerari pels pobles més petits del Berguedà parlant de Fígols, un municipi que ha quedat marcat per l'activitat minera que s'hi va dur a terme en el passat i que també proposa al visitant resseguir les petjades que hi van deixar els dinosaures. Una visita a Fígols no pot passar per alt l'església romànica de Santa Cecília, el Centre de Dinosaures de Fumanya ni el Museu de les Mines de Cercs. Al terme també hi ha el llogaret abandonat de Peguera.


Centre de Dinosaures de Fumanya. Foto: Dani Perona.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Tailàndia.

Les cinc millors destinacions per viatjar tot sol

Descobrir llocs en solitari et permetrà obrir-te més als desconeguts i viure experiències memorables

Banyistes a la platja de ses Illetes, a Formentera.

Ses Illetes, entre les deu millors platges d'Europa

Aquesta platja de Formentera ha rebut aquest reconeixement en els premis Travellers 'Choice Platges, atorgats pels viatgers de TripAdvisor

Les millors platges d'Eivissa.

Les 20 millors platges d'Eivissa per meditar, ballar o prendre un mojito

La revista Traveller realitza un rànquing molt original amb les millors platges de l'illa

Coves del Drach, a Mallorca.

Sis coves per visitar a Mallorca

L'illa amaga veritables tresors sota terra

De:
Fins a: