Notícies | Planes

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar
19-04-2018 19:44
0 vots
Banyalbufar

Banyalbufar

Per molt que la recorrem d'una punta a l'altra, Mallorca segueix guardant secrets. Et proposem cinc llocs per descobrir que potser no coneixies. I si hi has anat alguna vegada, no tardis a tornar a visitar-los: cada viatge val la pena.

ES JONQUET
Es tracta d'una de les zones més boniques dins de Palma, i potser una de les seves àrees més desconegudes per la població general. Està situada molt a prop de Jaume III, al costat de Santa Caterina i del Passeig Marítim. Es Jonquet és un oasi de pau dins de la gran urbs: un petit poble dins de la ciutat que ha aconseguit preservar l'encant de l'antic barri de pescadors que encara avui fascina al transeünt. La serenitat i quietud es pot respirar en cada racó i en qualsevol moment mentre s'admiren la casetes antigues i els molins situats a la zona que, encara avui, s'erigeixen com a símbol del barri.

AVENC DE SON POU
Es tracta d'una formació geològica que aclapara per la seva bellesa i immensitat. És una cova d'uns 150 metres de llarg per 70 d'ample, situada a l'interior d'una muntanya buida, amb un gran forat a la part superior que permet l'entrada de la llum, fet que converteix aquest lloc en encara més màgic. Com a curiositat, cal destacar que ha estat refugi dels poetes de l'Escola Mallorquina que acudien a aquest enclavament buscant el romanticisme, la intimitat, i la inspiració que només la natura pot proporcionar.

L'entrada a l'Avenc de Son Pou és lliure i gratuïta, i es recomana precaució quan es vagi a visitar, pel perill que pot suposar una caiguda a l'interior.

CALA DE LLUCALCARI
Es tracta d'una petita platja situada molt a prop de Deià, a la Serra de Tramuntana. És un bonic enclavament, d'aigües cristal·lines, dividit en dues zones: una de roques i l'altra amb grava. A la segona, a causa d'un canal d'aigua que baixa de la muntanya, s'hi formen bassals de fang amb terra argilosa que, segons els vilatans, té propietats terapèutiques. A més de gaudir de l'excursió que et portarà fins a aquest punt, no deixis escapar l'oportunitat de fer una bona 'capbussada' al fang.

BINIALI
És una bonica població que es troba al municipi de Sencelles, molt a prop de Binissalem i Consell. Amb aproximadament 200 habitants, és un clar exemple de l'encant dels llogarets de Mallorca, en què a més d'admirar la seva bellesa, podràs gaudir de la tranquil·litat que ofereixen. Quan vagis a Biniali, et recomanem que, a més de passejar pel poblet i visitar la seva església, aprofitis l'ocasió per acostar-te a altres llogarets propers com Cascanar o Jornets.

TORRE DES VERGER
A un quilòmetre i mig de Banyalbufar cap Estellencs, al capdamunt d'un vertiginós penya-segat, s'erigeix la Torre des Verger des de l'any 1.579. Es va construir per alertar dels atacs pirates, objectiu comú de les moltes talaies que a dia d'avui hi ha repartides per tota l'illa, i que complien amb la seva comesa amb fum durant el dia, i amb foc durant la nit.
La torre, de planta circular de gairebé cinc metres de diàmetre i amb més de dos metres i mig d'altura, la va comprar Lluís Salvador el 1875, enamorat de les vistes que s'albiren des de tan bell enclavament: el perfil de l'illa Dragonera , i la línia de mar fins al cap Gross de Sóller. L'ideal és fer una petita excursió per arribar fins a aquest punt, i regalar-se, com a premi, la meravellosa panoràmica que apareixerà davant teu.

CALA DE BANYALBUFAR
Es tracta d'una petita platja situada al municipi del mateix nom, de 100 metres de llarg i tan sols 15 d'ample. D'aigües cristal·lines ideals per al busseig, es tracta d'una cala de roques abrigada per una enorme paret de pedra, que està reforçada a causa dels continus despreniments que es produeixen a la zona. Una de les coses més curioses de l'enclavament és la formació d'una petita cascada, que els banyistes fan servir com dutxa natural, quan l'aigua baixa de la muntanya. Les dimensions i la dificultat mitjana del seu accés, protegeixen aquesta platja de patir una ocupació massiva.

RELLOTGE 'TEMPS VERTADER'
Més que un racó per visitar, és una invitació a fixar-se en allò que ens envolta per no perdre'ns obres com aquesta que es troba darrere de la glorieta del nàutic de Cala Gamba. Es tracta del rellotge de sol construït el 1981 per Rafael Soler Gayà. S'hi explica com pots convertir el temps veritable en temps real i inclou una inscripció que diu 'Mariner, tu que pretens de bon cap i glosador: ¿em vols Fer 1 cançó que anomeni Tots els vents? Llevant, xaloc i migjorn, llebeig, ponent i mestral, tramuntana i gregal: vet aquí els vuit vents del món".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Església de Cortegaça
Imatge de la Fira de Tàrrega

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (i 2)

Cada època de l'any els paisatges canvien segons la seva estacionalitat

Sis propostes per fer a l'aire lliure a Ponent (1)

Us proposem un itinerari amb diferents sortides per a cada estació de l'any. Comencem amb els sis primers mesos

De:
Fins a: