Notícies | Planes

Cotlliure, perla de la Costa Vermella

En aquesta terra de contrastos els pintors fauvistes van trobar el seu paradísEl poble mostra la seva essència catalana i marinera
27-03-2018 09:07
1 vot
El Castell Reial, el campanar i els carrers antics pavimentats són les senyes d'identitat d'un poble costaner i turístic obert al visitant.

El Castell Reial, el campanar i els carrers antics pavimentats són les senyes d'identitat d'un poble costaner i turístic obert al visitant.

A 26 km de la frontera de Portbou, Cotlliure és la joia de la costa rocosa dels Pirineus Orientals i gaudeix d’un paisatge autèntic i d’un entorn protegit. El petit port català es troba enclavat en un rierol on es barregen les aigües del mar Mediterrani i les roques de la serralada dels Pirineus. Un clima excepcional i el sol converteixen Cotlliure en un lloc únic on el benestar i l’art de viure català prenen el seu origen. Diverses platges de sorra o còdols i les cales d’aigües clares permeten gaudir del bany.

Des de l’antiguitat, Cotlliure va ser un important port comercial gràcies a la seva posició geogràfica. El primer esment del castell (castrum) data de 673 amb l’ocupació del rei dels visigots. Des del 981, els comtes del Rosselló l’enforteixen. Fins al segle XVII, la vila s’ajunta alternativament als regnes d’Aragó, Mallorca i França.

Terra del fauvisme

Cotlliure va veure néixer aquest corrent de pintura de colors brillants. Aquest moviment va ser iniciat pels pintors Henri Matisse i André Derain que regularment es van quedar al port català i sovint el van pintar. Avui, la Casa Fauvista traça la història d’aquest corrent artístic. Situada al costat de l’oficina de turisme, és un lloc imprescindible en la vida cultural d’un poble que ofereix passejades guiades fins a finals d’octubre.

La vila us convida a visitar-la a peu per fer bells descobriments. El port d’Avall, porta d’entrada de Port-Vendres és avui un barri amb carrers florits que aprecien els caminants que busquen tranquil·litat i autenticitat. De la mateixa manera, el barri de Mouré, antic nucli de mariners i pescadors, és un laberint de carrers pintorescs units per escales.
L’església de Sant Vicenç, situada darrere de l’església de Nostra Senyora dels Àngels, a prop de les botigues del centre, ofereix una vista impressionant sobre el Castell Real. Al port d’Avall, la platja de Faubourg, llarga i sorrenca, té una vista extraordinària a la badia de Cotlliure, amb el Castell Real com a teló de fons. Ideal per a nens.

Una mica més enllà, la cala de la Balette és encantadora. Situada sota dels penya-segats de la Costa Vermella, es compon de còdols i té una vista impressionant sobre la badia. El seu accés per un petit camí pavimentat només farà més meravellós el temps que passeu a la platja. Aquest racó empedrat ofereix una qualitat paisatgística excepcional.
Finalment, la cala de l’Oli, envoltada de penya-segats, és el lloc perfecte per gaudir de les vacances.

Per saber-ne més: Turisme Cotlliure. www.collioure.com
 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Activitats de nadal

Més de 170 d'activitats per gaudir del patrimoni cultural aquest Nadal

Hi ha exposicions, visites guiades o mostres de pessebres

La Sagrada Família de Barcelona

La Sagrada Família, al top 10 de les atraccions més populars del món del 2018 segons Tripadvisor

El Coliseu de Roma s'alça amb el lloc número 1 de la llista, seguit del Museu del Vaticà i l'Estàtua de la Llibertat

Imatge presa, de nit, del riu Elba al seu pas per Hamburg

Descobrint l'Alemanya canalla

A la riba de l'Elba, Hamburg presumeix d'avantguardista amb frenesí de música, literatura, teatre i arquitectura

De:
Fins a: