Notícies | Planes

La ciutadella de Carcassona obre els secrets

La millor manera de descobrir la Cité és deixar-se perdre pels seus carrers i pujar a les muralles La Basílica de Sant Nazaire, documentada el 925, és un dels espais emblemàtics
20-03-2018 10:53
6 vots
La ciutadella de Carcassona obre els secrets

La ciutadella de Carcassona obre els secrets

És el monument més visitat de la regió occitana. Visible de lluny per a qualsevol automobilista que provingui dels departaments veïns, la ciutadella de Carcassona està a punt de viure una nova temporada turística intensa. Restaurada per Violet-le-Duc i ubicada a la riba dreta de l'Aude, la ciutat medieval encara avui és habitada. La formen 52 torres i està rodejada de dues muralles concèntriques, amb un total de 3 km de muralla. L'accés (per a vianants) és possible dia i nit, sigui per la Porte Narbonnaise o per la Porte d'Aude.

Els visitants que vulguin descobrir la Cité, tal com l'anomenen els autòctons, poden accedir-hi per la ruta clàssica a través dels grans aparcaments situats a l'est de la ciutat i entrar al carrer de Cros-Mayrevieille travessant la porta de la Narbonnaise. Així s'arriba a l'artèria principal del monument classificat com a Patrimoni Mundial. Però hi ha una ruta molt més emocionant que parteix de la ciutat baixa de Carcassona per unir-se a les muralles a peu. És aconsellable deixar el cotxe en un dels aparcaments subterranis (Gambetta o Jacobins) i entrar-hi pel Pont Vell. Arribats a la riba dreta de l'Aude, agafem el carrer Trivalle i seguim el flux al llarg d'aquest petit carrer comercial. Alternativament, gireu a la dreta després del Pont Vell i acosteu-vos a l'església de Saint-Gimer. Des d'aquí, agafeu la Costa Empedrada, un vial que s'uneix amb la porta d'Aude. També podeu agafar la ruta que travessa l'antic Barbacà, o fins i tot un dels molts camins petits que pugen directament al turó.
Si aneu una mica a la dreta després de Saint-Gimer, descobrireu una petita escala que condueix directament a les muralles i que, en la majoria de les ocasions, està solitària. Arribats a la part superior, tindreu la sensació d'haver evitat els grans fluxos de turistes.

La Basílica de Sant Nazaire és un dels seus espais emblemàtics. El primer document que esmenta l'església data de l'any 925. L'edifici es completa a la primera meitat del segle XII. No us perdeu el castell construït al segle XII pel Trencavel, vescomte de Carcassona.

Finalment, feu un passeig per l'espai entre les dues muralles, d'una mica més d'1 km de circumferència. Descobrireu els diferents aspectes de l'arquitectura militar i tindreu bells punts de vista sobre la Bastida de Sant Lluís, els Pirineus i la Muntanya Negra.

Per saber-ne més: Turisme Carcassona. www.tourisme-carcassonne.fr / www.remparts-carcassonne.fr

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Passera de fusta i una de les pedres exposades al Jardí de roques de Rubió.

Un jardí de roques per explicar la riquesa geològica del Parc Natural de l'Alt Pirineu

A Rubió (Pallars Sobirà), els visitants hi podran veure una dotzena de pedres, la més antiga de fa 450 milions d'anys

El Palau Ducal de la localitat burgalesa

Lerma, el senyoriu burgalès del duc

Declarat conjunt històric, Lerma és un municipi que guarda un dels millors conjunts urbans del barroc espanyol

Rutes en Alacant

Rutes per refrescar-se aquest estiu a la Comunitat Valenciana

Descobreix nombroses escapades que combinen l'aigua amb paisatges de gran bellesa

Vista de l'estadi olímpic de Lujnikí

Moscou, a ritme de les matrioixques

La ciutat russa es converteix en la capital del món amb la celebració del Mundial de Futbol

De:
Fins a: