Notícies | Planes

Leucata, poble d'ostres amb sabor i frescor

Els productors locals i els pescadors estan autoritzats a servir-les al públic des de 1960Les cabanes són autèntics temples de degustació d'un producte molt apreciat per la seva qualitat
0 vots
Leucata, poble d'ostres amb sabor i frescor

Leucata, poble d'ostres amb sabor i frescor

Entre l’Aude i els Pirineus Orientals, hi ha la destinació ideal per a tots els amants de l’ostra: el poble dels ostreïcultors. Accessible des de la D627, està obert cada dia de l’any des de les 8 del matí fins a la nit. Els productors acullen als amants del bon menjar a les seves cabanes i ofereixen l’oportunitat de degustar la famosa Cap Leucata, una ostra fina amb sabor d’avellana. Però també els musclos, les cloïsses i les gambes imperials criades a la vora del grau. Alguns pescadors també ofereixen la venda de peix fresc.

Des de 1960, els productors d’ostres i els pescadors establerts a l’estany estan autoritzats a servir en aquestes cabanes –que també prenen el nom de mas– la producció pròpia als amants del marisc. Aquests espais tenen els seus clients habituals, especialment els autòctons que coneixen bé el lloc. La temporada s’allarga de maig a gener. Durant l’estiu, els turistes també es reuneixen allà i, al final del matí, les taules s’omplen per degustar les ostres que surten de l’estany. Cada cabana té el seu estil, el seu color, els seus patrons, la seva atmosfera, totes satisfan els mateixos requisits de frescor i producció local. No hi ha productes elaborats, només pa de llimona, el condiment i l’allioli si és necessari, i per descomptat, vi blanc per a regar-ho tot. La felicitat suprema.

El Mas Blau ofereix una altra activitat, el descobriment de la professió amb una sortida en barca. Aquestes visites, que formen part d’un programa de pesca turisme, es realitzen amb reserva i segons el clima. La sortida dura aproximadament 2 hores, el temps per comprendre tot l’art del treball de l’ostra. I no us estranyi que Nicolás us faci provar una d’elles acabada de treure de l’aigua. No es pot trobar res més fresc.

Per saber-ne més: Turisme leucata. www.tourisme-leucate.fr

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

Banyalbufar

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar

Vista aèria de cala Bassa.

Les millors platges d'Eivissa

Ses Salines o Cala Bassa, són algunes de les cales que no et pots perdre si visites l'illa

De:
Fins a: