Notícies | Planes

Cita obligada amb La Sanch de Perpinyà

La Confraria de la Sanch, fundada el 1416, és tota una institució al país català i expressa el seu sentiment el Divendres Sant
13-03-2018 10:55
0 vots
Cita obligada amb La Sanch de Perpinyà

Cita obligada amb La Sanch de Perpinyà

Cada any milers de persones vénen a veure la processó de la Sanch a Perpinyà. Aquest any, la cita amb aquest espectacle captivador i únic a França té lloc el divendres 30 de març a la tarda. La Confraria de la Sanch, fundada el 1416, és tota una institució al país català.

L'entitat organitza amb motiu del Divendres Sant, una processó pels carrers de Perpinyà, que reuneix uns 700 penitents, provinents de tot el departament. La desfilada fascina el nombrós públic, tant pel fervor que genera com pels vestits tradicionals dels penitents. Els homes porten caputxes còniques (caperutxes) i les dones la famosa mantellina (mantell negre tradicional). Els penitents, alguns dels quals fan el recorregut descalços, porten els misteris, representacions a mida natural d’escenes de la passió de Crist. Els tres quilòmetres del recorregut es converteixen en l’oportunitat de commemorar el sofriment de Crist en el camí de la Creu. El caràcter lúgubre de la cerimònia també es deu a una missió addicional que s’havia concedit als penitents al segle XV: acompanyar als condemnats a la forca per evitar que no fossin atacats i linxats per la multitud.

Tradicionalment, la processó surt de la plaça de l’església de Sant Jaume a les 15 hores, creua el barri del mateix nom, el centre de la ciutat i el barri de Sant Mateu, abans de tornar a la plaça de l’Església cap a les sis de la tarda.

Per saber-ne més: Turisme Perpinyà. www.perpignantourisme.com

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

La cèlebre i imponent cúpula de la Santa Maria del Fiore de Brunelleschi

VIATGES | Florència, una ciutat exquisida i immortal

El bressol del Renaixement manté inalterats l'encant i l'esplendor del seu gloriós passat

Elefants que creuen el riu, al Parc Nacional d?Udawalawe.

VIATGES | Sri Lanka a la motxilla

L'illa índica, plena de multitud de contrastos que van des de camps de te a platges màgiques, s'ha convertit en un paradís per descobrir

La màquina gegant de l'elefant de 12 metres d?alt passeja els visitants.

VIATGES | La vida a Nantes gira al voltant de Jules Verne

La capital del Loira manté la set pel coneixement i la innovació del seu ciutadà més il·lustre

Tailàndia.

Les cinc millors destinacions per viatjar tot sol

Descobrir llocs en solitari et permetrà obrir-te més als desconeguts i viure experiències memorables

De:
Fins a: