Notícies | Planes

Els tresors del rerepaís ens obren la porta

Vilafranca de Conflent està considerat un dels pobles més bonics de FrançaL'emblemàtic Tren Groc ens permet viatjar en el temps
13-03-2018 10:31
0 vots
Els tresors del rerepaís ens obren la porta

Els tresors del rerepaís ens obren la porta

La dolçor de primavera és ideal per descobrir els tresors del rerepaís. Als Pirineus Orientals abunden. Agafem l'exemple de la vall del Tet. Entre la natura i la cultura, els descobriments són permanents. Hi trobem petites joies com els òrgues d’Illa. Una bellesa fràgil modelada pel pas dels anys i els vents. Les xemeneies de les fades de sorra i argila, amb aspecte a vegades lunar, ofereixen un espectacle únic als visitants.

Continuant pel llit del riu, cal aturar-se a Vilafranca de Conflent. Considerat entre els pobles més bonics de França com a patrimoni mundial de la UNESCO sota la xarxa Vauban, la ciutat emmurallada és avui la llar de molts comerciants i artesans.

Des de les muralles del Fort Libèria, que domina el lloc a través de la torre de Viguerie, es garanteix el pas al cor de la història. Per completar aquest dia de visita, no dubteu a submergir-vos en les entranyes de la terra amb la descoberta de les coves de les Petites i Grans Canaletes.

L’encant de Vilafranca

Vilafranca de Conflent té una altra gran atracció turística: és el punt de partida del Tren Groc que, al llarg d'una línia de 63 km, condueix els viatgers fins a La Tor de Querol. Més que centenari, el Canari és l'emblema dels Pirineus Orientals. Es van construir sis-cents cinquanta-cinc estructures al llarg del seu recorregut, incloent 19 túnels i dos ponts notables: el viaducte de Séjourné i el pont penjant de Gisclard.

El tren funciona tot l'any i serveix a 22 estacions. La més alta, la de Bolquera, s'eleva a 1.596 metres. Circulant com a màxim a 55 km/h, el Tren Groc transita des d'una altitud de 427 metres fins als 1231 metres. Si us embarqueu en aquesta aventura, arribareu a l'altiplà cerdà. Les muntanyes catalanes estan a la vostra disposició.

Per saber-ne més: Turisme dels Pirineus Orientals. www.tourisme-pyreneesorientales.com/ca
 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

La cèlebre i imponent cúpula de la Santa Maria del Fiore de Brunelleschi

VIATGES | Florència, una ciutat exquisida i immortal

El bressol del Renaixement manté inalterats l'encant i l'esplendor del seu gloriós passat

Elefants que creuen el riu, al Parc Nacional d?Udawalawe.

VIATGES | Sri Lanka a la motxilla

L'illa índica, plena de multitud de contrastos que van des de camps de te a platges màgiques, s'ha convertit en un paradís per descobrir

La màquina gegant de l'elefant de 12 metres d?alt passeja els visitants.

VIATGES | La vida a Nantes gira al voltant de Jules Verne

La capital del Loira manté la set pel coneixement i la innovació del seu ciutadà més il·lustre

Tailàndia.

Les cinc millors destinacions per viatjar tot sol

Descobrir llocs en solitari et permetrà obrir-te més als desconeguts i viure experiències memorables

De:
Fins a: