Notícies | Planes

Viatges

L'Havana: una ciutat de bellesa i contrastos

La part vella és una obra d'art en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials i museus històrics
08-12-2017 11:53
0 vots
Vista d'un dels carrers de l'Havana. Landmefar.com

Vista d'un dels carrers de l'Havana. Landmefar.com

L'Havana, paradís de contrastos al cor de Cuba, és un mosaic de bellesa i decadència, alegria i misèria, música als carrers i empremta revolucionària que és alhora solitud i emblema. Les façanes acolorides i esquerdades que alineen l'Havana Vella són una obra mestra en si mateixa, en un temps aturat, circumdada per places colonials, museus històrics i música a totes les cantonades.

La circumferència de Cuba supera els 110 quilòmetres quadrats, però si es disposés d'un sol dia per ser a l'illa, la joia de la corona és l'Havana Vella. Les seves artèries irregulars, que conserven l'arquitectura colonial i barroca, barrejada amb el neoclassicisme, l'art déco i l'art nouveau, allotja espais imprescindibles: el Capitoli Nacional i la seva cúpula resplendent; el Castell dels Tres Reis del Morro i les seves esplendoroses vistes al Malecón –els cinc quilòmetres del Malecón, davant la resta del món; el Museu Nacional de Belles Arts, que acull en les seves dues seus la història de la pintura cubana i internacional; el reverencial convent de Sant Francesc d'Assís i les seves meravelloses places, des de la plaça Vella fins a la plaça d'Armes, inundades de sol i ritmes del Carib; La Bodeguita del Medio i els seus mojitos, entre parets vestides de noms i guitarres; La Floridita i els seus daiquiris, sota l'halo etilicoliterari de Hemingway, El vell i el mar. Això sí, quan els colors dels cotxes antics es fonen amb la nit, tots els bars abaixen la persiana.

Al costat de l'Havana Vella, Centre Havana és una prolongació humil d'aquesta bellesa, però sense la restauració dels seus edificis, per la qual cosa revela la realitat més medul·lar de la ciutat. I seguint la línia del Malecón, Centro Habana desemboca a El Vedado, que comporta un altre canvi de paisatge cap a un barri més residencial, de car-rers amples, que allotja el Museu de la Revolució, situat a l'antic Palau Presidencial de Cuba.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Descobreix els millors llocs.

5 cellers d'arreu de Catalunya per gaudir del vi i el cava català

Una selecció perquè gaudeixis d'una experiència enoturística diferent

Una nau d'MSC Creuers.

MSC oferirà cada any un creuer que farà la volta al món sortint des de Barcelona

La companyia suïssa ja comercialitza les rutes de 2020 i 2021

Imatge presa, de nit, del riu Elba al seu pas per Hamburg

Descobrint l'Alemanya canalla

A la riba de l'Elba, Hamburg presumeix d'avantguardista amb frenesí de música, literatura, teatre i arquitectura

De:
Fins a: