Notícies | Planes

Una visita a... Florència, la ciutat de la bellesa infinita

La capital de la Toscana convida el turista a passejar per la postal en viu que constitueix el bressol del Renaixement
08-09-2017 10:24
0 vots
El Ponte Vecchio. Bruce Stokes on Flickr

El Ponte Vecchio. Bruce Stokes on Flickr

La ciutat de Florència destil·la tanta bellesa que ha inspirat un símptoma propi per sobredosi de plaer: la síndrome de Stendhal. El seu majestuós Duomo, les finestres i joieries del Ponte Vecchio que leviten sobre el riu Arno, o la perfecció cisellada en les formes del David de Miquel Àngel són algunes de les joies d’aquesta ciutat de la Toscana, bressol del Renaixement, que respira a les seves places, galeries i monuments.

Com en tantes petites grans ciutats, es necessiten dos o tres dies per poder afirmar que s’ha assolit tot Florència. Per als neòfits, la seva visita conté diversos punts imprescindibles. Sens dubte, el Duomo, la catedral de Florència, amb la seva bella façana de marbre blanc i verd i la cúpula obra de Brunelleschi, és una de les joies de la corona. Establerta a la plaça homònima, la Piazza del Duomo allotja també el baptisteri de San Giovanni i el campanar de Giotto, que proporciona una de les millors panoràmiques de la ciutat. Uns quants passos més enllà, el centre civil de la ciutat, la Piazza della Signoria (plaça de la Senyoria), coronada per la font de Neptú, s’estén flanquejada pel Palazzo Vecchio (Palau Vell) i la Loggia dei Lanzi, petit museu a l’aire lliure sota les arcades del qual s’exhibeixen escultures, com el Rapte de les Sabines o Perseu amb el cap de Medusa. Ambdues piazzas són un lloc ideal per degustar un Aperol a la terrassa d’alguna trattoria antiga.

I el passeig traçat fins aquestes línies desemboca en l’hipnòtic Ponte Vecchio, el pont de pedra més antic d’Europa, construït l’any 1345, la bellesa del qual el va salvar de ser arrasat per les tropes nazis i que avui s’erigeix com un dels emblemes de la ciutat de Florència. En el moment que cau la nit, convida a un dels passejos més romàntics del món.

I un viatjant que passi per Florència no pot prescindir de la visita a la Galeria dels Uffizi, amb obres mestres de Botticelli, Leonardo da Vinci, Miquel Àngel, Rafael i Ticià. Però per contemplar el David de Miquel Àngel també cal afegir al full de ruta la Galeria de l’Acadèmia. Això sí: procurin imprimir les entrades abans d’anar-hi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

El convent de les carmelites descalces a Alba de Tormes.

Una visita a la ciutat d'Alba de Tormes, a Salamanca

Declarada conjunt històric artístic, aquesta població està vinculada a la vida i l'obra de santa Teresa de Jesús

El salt del roure.

Dues excursions per descobrir la Vall d'en Bas

Una gran diversitat de rutes configuren l'entorn de la localitat

Passera de fusta i una de les pedres exposades al Jardí de roques de Rubió.

Un jardí de roques per explicar la riquesa geològica del Parc Natural de l'Alt Pirineu

A Rubió (Pallars Sobirà), els visitants hi podran veure una dotzena de pedres, la més antiga de fa 450 milions d'anys

El Palau Ducal de la localitat burgalesa

Lerma, el senyoriu burgalès del duc

Declarat conjunt històric, Lerma és un municipi que guarda un dels millors conjunts urbans del barroc espanyol

De:
Fins a: