Notícies | Planes

Descobrint Bruges, ciutat de canals de pel·lícula

A la ciutat belga es pot gaudir de plaers com la cervesa i la xocolata
0 vots
Panoràmica d'un dels racons de Bruges AEXPLORAR.COM

Panoràmica d'un dels racons de Bruges AEXPLORAR.COM

Des de l'estació de tren fins al centre de la ciutat, res fa pensar que just aquí, entre canals, esglésies, edificis senyorials i botigues de xocolata s'amagui un lloc tan màgic com és Bruges. Si en algun moment ha imaginat una ciutat de nines, aquesta podria ser tranquil·lament la capital de Flandes Occidental.

L'esplendor del passat flamenc apareix en qualsevol racó, en qualsevol detall, d'una ciutat que s'ha de gaudir a peu. Entre carrerons i canals, els llocs d'interès per gaudir de tanta bellesa es redueixen a quatre: les seves esglésies, els seus museus, les pastisseries a vessar de xocolata i una bona taverna per gaudir de la cervesa del lloc, els musclos i les patates fregides –les tres especialitats de Bèlgica.

Només baixar del tren –mitjà perfecte per recórrer el país; des d'Amberes fins a Brussel·les, de Gante a Bruges–, el primer passeig podria desembocar al parc Minnewater, on està localitzat el llac de l'amor.
Després de les fotos de rigor –i potser prendre la primera cervesa de rigor–, entrar en el museu Memling, situat a l'antic hospital de Sint-Jan, figura com a parada obligatòria: el relicari de Santa Úrsula i l'antiga apotecaria són els seus reclams.

El passeig hauria de prosseguir per la plaça de Markt. Centre de la ciutat, amb les seves cases típiques, una mola imponent convida a la següent visita: el Belfort, una torre –amb el seu campanar– que s'aixeca per sobre de la resta de la ciutat. Pujar al cim requereix certa forma física –i no moltes Kwak en el cos–, però arribar a dalt val la pena: les millors vistes de Bruges.

Des de la plaça de Markt, la següent ruta podria portar fins a una altra plaça: la Burg, allà hi ha la basílica de la Santa Sang, l'Stadhuis (amb el seu saló gòtic) i el Brugse Vrije, amb el seu saló renaixentista destaquen prop del moll del Rosari.

A falta de possibilitats per desplaçar-se fins a Bèlgica, una bona opció per passejar per una ciutat tan màgica és posar-se a veure la pel·lícula Amagats a Bruges i gaudir amb la bonhomía de Brendan Gleeson, l'angoixa de Collin Farrell i la maldat de Ralph Fiennes.

Què fer a Bruges?


Miquel Àngel
L'Església de la Nostra Senyora acull en el seu interior una joia: l'escultura de Miquel Àngel La Verge amb el Nen. A més, la basílica de la Santa Sang alberga una relíquia de la sang de Crist, suposadament recollida per Josep d'Arimatea i portada de Terra Santa per Teodoric d'Alsàcia.  
 
Patates fregides
Els belgues presumeixen de ser els primers que van passar per oli les patates. I fruit d'aquesta tradició una de les especialitats del país és daurar el tubercle i afegir-li diferents salses. No té ciència, no és un plat exquisit, però una paperina a la plaça de Markt acompanyat d'una cervesa té sabor de glòria.
 
Destinació Brussel·les
Des de la capital de Bèlgica, la xarxa de trens nacionals arriba fins a les ciutats més importants –Gant (una altra ciutat per visitar), Anvers i per descomptat Bruges. La ciutat de Flandes està plena d'hotels boutique per allotjar-se.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

Banyalbufar

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar

Vista aèria de cala Bassa.

Les millors platges d'Eivissa

Ses Salines o Cala Bassa, són algunes de les cales que no et pots perdre si visites l'illa

De:
Fins a: