Notícies | Planes

Montserrat, el parc natural de la verge Moreneta

Senderisme, natura, escalada, cultura, història, espiritualitat: montserrat ofereix una varietat d'atractius per als que volen sortir dels camins més fressats pels turistes
27-03-2017 09:04
0 vots
Montserrat és sempre una experiència que costa d'oblidar DdG

Montserrat és sempre una experiència que costa d'oblidar DdG

Montserrat no és només el santuari de la Moreneta al qual s’accedeix amb el cremallera o l’aeri, on els fidels peregrinen i van a cantar el Virolai. És també un massís muntanyós que com a Parc Natural presenta una variada oferta d’activitats per gaudir-lo amb respecte.

La munyanya ­–expliquen des del Parc– presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Tot i que en el líric himne del Virolai s’afirma que: «Amb serra d’or, els angelets serraren eixos turons...», l’explicació científica sobre la gènesi del massís montserratí és força diferent. Fa cinquanta milions d’anys existia un gran golf marí ­d’aigües no gaire fondes on es troba ara la Depressió Central catalana, i al qual desguassaven impetuosos rius procedents dels vessants d’un massís catalanobalear ­desaparegut, que aportaven grans masses de còdols. Els còdols s’anaren barrejant amb materials més pastosos i varen formar una massa que es va convertir en l’actual muntanya quan, fa deu milions d’anys, cataclismes geològics ho van capgirar tot. Vents, pluges i glaçades la van erosionar fins a convertir-los en aquesta espectacular escenografia que ara admirem i que en el seu punt més alt, el cim de Sant Jeroni, s’enfila fins els 1.236 m i ofereix un extraordinari panorama des dels Pirineus al mar (fins i tot els dies de visibilitat excepcional es veu Mallorca).

Montserrat és flora i fauna, història, senderisme, escalada o espiritualitat. Cada visitant hi pot fer una aproximació ajustada a la seva curiositat i a la seva expertesa, des de les passejades per camins molt transitats per la vora del monestir fins l’escalada més exigent, passant per una gran varietat d’itineraris per a senderistes de les més diverses dificultats. Convé no badar i no oblidar que estem en una muntanya amb estimballs perillosos, però el patronat del parc facilita informació suficient per a una experiència segura, gratificant i respectuosa amb el patrimoni natural d’aquest indret màgic.

MÉS INFORMACIÓ

Patronat de la Muntanya de Montserrat
Al recinte del santuari

Tel.: 93 835 06 44
montserratvisita.com

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

El salt del roure.

Dues excursions per descobrir la Vall d'en Bas

Una gran diversitat de rutes configuren l'entorn de la localitat

Passera de fusta i una de les pedres exposades al Jardí de roques de Rubió.

Un jardí de roques per explicar la riquesa geològica del Parc Natural de l'Alt Pirineu

A Rubió (Pallars Sobirà), els visitants hi podran veure una dotzena de pedres, la més antiga de fa 450 milions d'anys

El Palau Ducal de la localitat burgalesa

Lerma, el senyoriu burgalès del duc

Declarat conjunt històric, Lerma és un municipi que guarda un dels millors conjunts urbans del barroc espanyol

Vista de l'estadi olímpic de Lujnikí

Moscou, a ritme de les matrioixques

La ciutat russa es converteix en la capital del món amb la celebració del Mundial de Futbol

De:
Fins a: