Notícies | Planes

La Costa Vermella, quan els Pirineus es capbussen a la Mediterrània

El bon temps de primavera convida a fer passejades
0 vots
El petit port de Cotlliure és la postal de la costa catalana del nord. DDG

El petit port de Cotlliure és la postal de la costa catalana del nord. DDG

És una visió única, un paisatge que un no es cansa de mirar. La mar i la muntanya unides, des de temps immemorial, en un matrimoni beneït per les onades, sota la mirada benèvola dels vells ceps plantats pels vinyataires més apassionats i els més arrelats en el seu sòl. Una terra salvatge, però que produeix aquí, entre mar i muntanya, els millors vins de la zona. La costa rocosa, entre Argelès i Cervera, és un territori de pobles, senders, caminades, banyades, esglésies i capelles, un concentrat de la Catalunya del nord sense formigó, amb només el pols de la naturalesa i les aromes silvestres.

Si trieu aquest indret per passejar, la visita us sorprendrà. Entreu per Cotlliure, amb el seu mercat dels diumenges, el seu campanar a la platja i els carrers estrets que encara recorden els pintors del Fauvisme.
Vora mar podreu degustar ostres a la llotja de Portvendres, mirant els bells iots i creuers que atraquen en el seu port.
Podeu continuar el vostre recorregut per la cala de Paulilles, un espai històric magníficament rehabilitat pel Departament, que ha fet d'aquesta antiga fàbrica de dinamita un lloc atractiu per visitar.
Després, atureu-vos a dinar a Banyuls de la Marenda, on va treballar i on descansa l'escultor Aristide Maillol. Resseguint la costa, trobareu Cervera de la Marenda, on podreu admirar el Raig verd, una obra arquitectònica de referència de l'Art Déco, abans d'arribar a l'antiga frontera amb Portbou i descobrir, des dels darrers contraforts dels Pirineus, l'altra Catalunya, la germana bessona. No intenteu de comptar les corbes que fareu durant el vostre passeig, aquests llaços sinuosos encara donen més relleu a aquesta bella escapada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Interior de la cova.

Vacances a Eivissa: Descobreix la gruta submarina de Santa Agnès

La caverna coneguda com la Cova d'Ángel es troba sota els penya-segats de Corona, a la zona dels Hortets

Museu de Mallorca.

Descobreix Mallorca visitant els seus museus

Et proposem sis opcions diferents per visitar a l'illa

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

De:
Fins a: