Els museus de la Dinosfera de Coll de Nargó i el Museu de la Conca Dellà han programat una quinzena d'activitats als dos centres sota el títol d'Un estiu "dinosàuric". Els dos centres, que treballen conjuntament, ofereixen un extens programa d'activitats familiars per donar a conèixer l'extraordinari patrimoni paleontològic del Pirineu pel que fa a restes de dinosaures. Entre les activitats programades destaquen les visites nocturnes per a infants als dos centres, la creació de un graffiti a la façana de la Dinosfera o la restauració de peces als museus per tal que els visitants vegin com és la feina de restauració. El director de la Dinosfera, Àngel Galobart, ha senyalat que "a part de les visites guiades que es fan tot l'any, hem volgut programar activitats diferents, com les visites nocturnes o nits de contes per adults".

Els visitants que aquest estiu s'acostin als museus de la Dinosfera o la Conca Dellà tindran la possibilitat de veure en directe com es restaura alguna de les peces que després estarà al museu, un os de dinosaure o alguns dels ous. Galobart ha manifestat que "la voluntat és que la gent vegi peces reals i que no tingui por de tocar un os o un ou". En aquest sentit ha apuntat que "volem que vegin tota la feina de recerca i de preparació que hi ha darrere d'un museu".

La restauradora que passarà dos mesos a la Dinosfera, Irina González, ha explicat que mostra a la gent la seva tasca sobre diferents ossos i ous que s'han trobat al jaciment de Coll de Nargó. González ha dit que "estarem restaurant ossos de dinosaure d'entre fa 60 i 70 milions d'anys que són els últims d'Europa"

Una altra de les activitats que criden més l'atenció al visitant de la Dinosfera és l'elaboració d'un graffiti a una de les parets de la façana. L'artista urbà, Werens, ha fet una creació artística relacionada amb el món dels dinosaures. Galobart ha apuntat que "amb el graffiti li donem color a aquest edifici gris, que és molt funcional, però li faltava un toc de color".

Les activitats de divulgació d'ambdós centres coincideixen amb la temporada que els paleontòlegs del grup de recerca del Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) excaven en diferents punts del territori. Enguany està previst excavar a Els Nerets (Tremp), a Orcau (Isona), i a la Planta del Mestre (Abella de la Conca).