Notícies | Planes

Trucs per trobar allotjaments gratis aquestes vacances

Si no vas bé de diners, aquí tens alguns consells per trobar una habitació gratuïta
1 vot
Et donem consells per trobar allotjament gratis. Getty Images

Et donem consells per trobar allotjament gratis. Getty Images

A l'hora de viatjar, els diners suposen un condicionant de primer ordre. Molts són els viatges que es queden en meres intencions o desitjos per culpa de no poder assumir l'alt cost d'hotels i hostals. Darrerament ha sorgit una alternativa amb cada vegada més seguidors: allotjament gratuït. Et donem pistes digitals (i analògiques) perquè puguis trobar una habitació per zero euros en els llocs més impensables del món.

Intercanvi de casa
És una de les modalitats més emprades. Persones que t'ofereixen casa per tal d'aconseguir a canvi una habitació durant uns dies. Això sí, es recomana informar-se o aconseguir alguna referència, encara que sigui a través d'Internet, de la persona a la qual s'oferirà l'allotjament. I, per descomptat, assegurar-se que està en condicions de fer un oferiment recíproc.

Couchsurfing
La pàgina web de Couchsurfing, creada el 2003, és un espai en què milers de potencials viatgers s'inscriuen per conèixer cases situades en destinacions que els interessen i les possibilitats que tenen de poder allotjar-se en elles. L'habitual és que la relació entre el propietari de casa i l'hoste sigui recíproca i qui ofereix la seva residència es converteixi amb posterioritat en convidat. Es tracta d'una de les webs més populars entre la comunitat viatgera.

Viatjar i tenir cura d'una llar
Una alternativa que va creixent i que, com moltes altres, té el seu origen als Estats Units. Viatgers als quals se li confia la responsabilitat de tenir cura una llar, amb l'atribució de les tasques que porta amb si: neteja, bricolatge, jardineria, atenció a les mascotes ... Una manera de gaudir d'espais en els quals, probablement, no s'estarà de visita moltes vegades.

Housecarer
A través d'aquest espai, Housecarer, la comunitat viatgera de tot el món pot accedir a una base immensa de cases, pisos i residències en què allotjar-se a canvi de prestar un determinat servei. "Queda't amb els residents locals en comptes d'en hotels", és el lema d'aquest lloc web, que presumeix de tenir un procediment segur i que evita disgustos a ambdues parts.

Estada a canvi d'un treball
L'allotjament gratuït a canvi de l'acompliment d'una tasca està també molt estès i és, probablement, la fórmula més antiga d'accedir a una estada. Molts són els joves que han emprat aquest mètode per conèixer Europa a canvi de desenvolupar alguna tasca en alguna granja o camp de treball.

Wwoof
Aquesta pàgina web del Regne Unit informa de totes les granges, camps de treball i espais comunals de caràcter orgànic en els quals es pot prestar un servei a la comunitat local a canvi de disposar d'un lloc en el qual allotjar-se.vRegne Unit és una de les nacions a les que es traslladen cada estiu centenars de joves espanyols per aprendre anglès a aquests recintes, que s'orienten fonamentalment a tasques relacionades amb el medi ambient.

Dormir en un aeroport? Doncs sí
Passar la nit en una sala d'espera d'un aeroport és una pràctica que molts viatgers han experimentat. Per què reservar una habitació d'hotel si l'avió s'enlaira a les 6.00 del matí i s'ha d'estar com a mínim una hora abans a la terminal? La novetat és que ara hi ha diferents webs on consultar els horaris d'obertura i tancament dels aeroports, de tal manera que es pot 'planificar' una estada de hores en algun d'aquests espais.

Sleeping airports
Com hem dit, els aeroports també poden ser una opció per passar una nit, tot i que evidentment no sigui la millor manera de descansar. En qualsevol cas, en aquest espai trobarem un llistat dels millors i pitjors aeroports per passar unes hores mortes abans d'agafar un vol. A Europa, les cinc millors infraestructures són, segons aquesta web, els aeroports d'Amsterdam, Hèlsinki, Munic, Zuric i Porto.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

Banyalbufar

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar

Vista aèria de cala Bassa.

Les millors platges d'Eivissa

Ses Salines o Cala Bassa, són algunes de les cales que no et pots perdre si visites l'illa

De:
Fins a: