Notícies | Planes

Blog A càmera lenta

Una sessió de circ a Siem Reap

En aquesta ciutat de Cambodja trobem el The Cambodian Circus, un espectacle únic, divertit i fresc
29-01-2016 12:56
0 vots
Joves actors del The Cambodian Circus. A càmera lenta

Joves actors del The Cambodian Circus. A càmera lenta

­Siem Reap és l'indret de Cambodja que rep més turistes. Només hi ha dos motius per parar en aquesta ciutat massificada i adaptada fins a un extrem insultant per als turistes: el principal i més conegut són els temples d'Angkor, i l'altre, el nostre descobriment en aquest viatge, el Phare, The Cambodian Circus. Chills és un espectacle de circ únic, divertit, fresc, amb un rerefons de cooperació, amistat, energia i ganes d'aprendre que els artistes transmeten al seu públic des del principi fins al final de la funció cada nit.

Els actors i les actrius han estat formats a Phare Ponleu Slepak (PPS), una associació que facilita l'educació a través de les arts a la ciutat de Battambang. Joves procedents del carrer, d'orfenats i de famílies desestructurades de la comunitat van a l'escola PPS per aprendre a través de les arts. L'associació es va formar fa 20 anys per 9 nens i el seu professor d'art, quan van tornar a casa procedents del camp de refugiats després de la caiguda dels Khmers Rojos. Primer van fundar una escola d'art i una altra de pública per oferir educació gratuïta. Seguidament, van crear l'escola de música i teatre i, finalment, l'escola de circ. Avui, més de 1.200 alumnes assisteixen a l'escola pública i 500 més es formen a les escoles alternatives.

Dara Huot, estudiant del PPS fa 14 anys i actualment directiu de l'organització, declara que: «conec des del primer grup que va estudiar a l'escola de PPS. Ells actuen, eduquen i transmeten missatges importants a la nostra societat. Actualment, els artistes professionals ensenyen al PPS, poden tenir una casa, una família, i els seus fills poden anar a l'escola pública. Aquesta és una oportunitat, un luxe, que els primers estudiants no van tenir fa 14 anys. Moltes vides han canviat gràcies a les arts i al projecte». «Per això –afegeix– m'agrada definir el Phare, The Cambodian Circus com un projecte innovador, pioner en desenvolupament social a través del concepte de negoci social que va fer popular el Nobel de la pau, el professor Muhammad Yunus». Després de conèixer aquest projecte i veure la vela del circ plena de gom a gom, vam comprovar que és possible desenvolupar una activitat de turisme sostenible i cultural en un lloc tan explotat com Siem Reap, i així contribuir en la creació de llocs de treball dignes i en la formació de nous alumnes i artistes, que són i seran el futur de Cambodja.

Informació sobre el projecte a https://angelmarta2014.wordpress.com/wp-admin/www.pharecambodiancircus.org i www.pharecambodiancircus.org

A càmera lenta

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Tailàndia.

Les cinc millors destinacions per viatjar tot sol

Descobrir llocs en solitari et permetrà obrir-te més als desconeguts i viure experiències memorables

Banyistes a la platja de ses Illetes, a Formentera.

Ses Illetes, entre les deu millors platges d'Europa

Aquesta platja de Formentera ha rebut aquest reconeixement en els premis Travellers 'Choice Platges, atorgats pels viatgers de TripAdvisor

Les millors platges d'Eivissa.

Les 20 millors platges d'Eivissa per meditar, ballar o prendre un mojito

La revista Traveller realitza un rànquing molt original amb les millors platges de l'illa

Coves del Drach, a Mallorca.

Sis coves per visitar a Mallorca

L'illa amaga veritables tresors sota terra

De:
Fins a: