Notícies | Planes

Els 10 ponts més bonics de la península ibèrica

Passar per construccions romanes i medievals com les que us presentem permet fer un salt en el temps
1 vot
Pont de San Juan de Gaztelugatxe LNE

Pont de San Juan de Gaztelugatxe LNE

La penísula ibèrica està plena de meravellosos ponts que mereixen una visita obligada i que, de ben segur, ens recompensaran amb una fotografia de postal. N'hi ha de romans, medievals, de l'època àrab o més moderns. Alguns van ser considerats els més llargs del seu temps i fins i tot n'hi ha que permeten creuar un precipici de 400 metres d'alt. Però si alguna cosa en comú tenen tots ells és que simplement són espectaculars i únics. Per això, a continuació us deixem un llistat amb els deu ponts més bonics de la península.

Pont romà d'Alcántara

El pont salva el riu Tajo al seu pas per la localitat de Càceres de Alcántara. Consta de 6 arcs i al mig hi ha un arc de triomf superior als 10 metres d'altura.

Construït entre els anys 104 i 106 en honor a l'emperador romà Trajà, aquest és un pont únic al món per les seves dimensions i estat de conservació ja que, a part de tenir gairebé 2.000 anys d'antiguitat, des de la seva última restauració durant l'època d'Isabel II, fa més d'un segle i mig, mai s'ha tornat a retocar res.

Durant l'època musulmana a Espanya, el pont es va dir Kantara As-Saïf i els àrabs el van considerar una de les meravelles del món. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat i Monument Nacional el 1924.

Puentes

Pont del Caminito del Rey

Segurament estem davant del pont més espectacular d'Espanya. Es troba entre les localitats d'Ardales, Antequera i Álora, a la província de Màlaga. Encara que el pont només fa 10 metres de llarg, és a més de 400 metres d'altura i salva el que és conegut com el "Congost dels Gaitano".

Es troba dins de la ruta coneguda com "Caminito del Rey", de 3 kms. de longitud i denominada així perquè va ser inaugurada per Alfons XIII.

Puentes

Pont vell de Besalú

Aquest pont romà s'aixeca sobre el riu Fluvià al municipi de Besalú, a la comarca de la Garrotxa, Girona. El pont es va construir entre els segles XI i XII. Va haver de ser reconstruït al segle XIV i de nou es va restaurar després de la Guerra Civil pels danys que tenia i per les fortes creixents del Fluvià. La construcció consta de dos trams en angle separats per una torre al centre. Està format per 8 arcs.

Si alguna vegada us acosteu fins a Besalú, no us fixeu exclusivament en el pont, sinó en el paratge que l'envolta així com en la població medieval que li fan de company perfecte. Sens dubte, és un lloc idíl·lic i digne de contemplar.

Puentes

Pont de San Juan de Gaztelugatxe

Situat entre les localitats biscaïnes de Bermeo i Bakio, uneix l'illot de Gaztelugatxe amb la península amb dos arcs. El pont i tota la construcció van ser aixecats durant el segle XI. Un cop creuat el pont i si pugem els 241 graons, arribarem a l'ermita de San Juan (dedicada a Sant Joan Baptista), una de les més espectaculars del món i amb unes vistes úniques.

Puentes

Pont penjant de Monachil

La localitat de Monachil es troba a la província de Granada, a prop de l'estació d'esquí de Sierra Nevada. Dins la ruta de Los Cachorros podem travessar alguns ponts espectaculars que salven el riu Monachil.La ruta té una longitud de 8 quilòmetres i de dificultat molt senzilla, fet que ens permet passar un dia amb tota la família. Dins de la ruta, travessarem un pont tret d'un conte per la seva estretor i perquè sembla que res el subjecti i que estigui suspès a l'aire.

Puentes

Pont romà de Salamanca

Aquest pont és un dels més antics dels que queden en peu a la península ja que va ser construït al segle I dC durant el mandat de Marc Ulpi Trajà. El pont fa 176 metres de llarg i aquesta s'aixecat sobre 26 arcs de mig punt, dels quals avui en dia tan sols se'n conserven els 15 primers.

El pont formava part de la Ruta de la Plata que unia les localitats de Mèrida amb Astorga i va ser erigit per accedir a l'antiga ciutat de Salamantica per sobre del Tormes.

Al centre del pont romà existia una torre que va desaparèixer. A més, va patir diverses reparacions en els anys 1256, 1275, 1422, 1499, 1726 i 1727.

Puentes

Pont romà de Còrdova

Construït durant el primer segle, va ser durant més de 2.000 anys l'únic pont de la ciutat andalusa, fins que es va construir el de San Rafael. El també conegut com a "Pont Vell", tenia originàriament 17 arcs que es van aixecar sobre el Guadalquivir, tot i que actualment en queden 15.

Antigament per aquest pont en arc passava la Via Augusta que anava des de Roma fins a Gades (l'actual Cadis) i era l'únic punt d'accés a la ciutat si s'entrava des del sud. El 1931 va ser declarat Bé d'Interès Cultural.

Puentes

Pont del Diable

Tal i com el coneixem avui en dia, el pont data del 1963 i és una reconstrucció d'un altre pont gòtic que es va construir el 1295. Es troba entre les localitats de Martorell i Castellbisbal (Baix Llobregat) i consta de dos arcs ogivals de 21 metres d'altura el més gran i de 43 d'ample.

El pont es denomina "del Diable" per una llegenda que explica que una dona gran havia de travessar el riu cada dia per anar a buscar aigua. Una d'aquestes vegades, quan era a la riba se li va aparèixer el dimoni i i li va dir que construiria un pont a canvi de l'ànima del primer que el travessés. Construït el pont, el dimoni es va amagar pendent de qui el creuava per així robar-li l'ànima. Va veure que l'anciana s'apropava i quan ja donava per fet que seria seva, la velleta va deixar anar un gat negre que portava amagat a la cistella i no va tenir més remei que quedar-se amb la ànima de l'animal.

Puentes

Pont de Triana

Normalment es denomina d'aquesta manera però pocs saben que el seu veritable nom és "Puente de Isabel II". Uneix el centre de la ciutat de Sevilla amb el conegut barri de Triana.

El pont, que travessa el Guadalquivir, va substituir al Puente de las Barcas que datava del segle XII i que va ser construït pels àrabs durant l'època del califa Abu Yacub Yusuf. Constava de tretze barques amarrades entre si i que permetia creuar el riu.

Tot i que no és dels més antics, ja que data del segle XIX, sí que és un dels més coneguts d'Espanya. Potser és perquè la processó més famosa de la ciutat sevillana, La Madrugá, travessa aquest pont la nit de Dijous Sant.

Puentes

Pont Romà de Mèrida

Va ser construït al segle I a.C. i és considerat el més llarg de l'antiguitat. El pont s'eleva sobre el Guadiana i consta de 62 arcs. Mesura 762 metres de llarg i 12 d'alt. La localitat de Mèrida, antiga Augusta Emerita, va ser una de les principals ciutats de l'Imperi Romà a Hispania, fet que permet a aquesta localitat extremenya conservar diverses de les millors relíquies romanes. La Via de la Plata que creuava la península de nord a sud passava per Mèrida i per això es va haver de construir aquest pont per poder creuar el riu. El pont és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des de 1993.

Puentes

 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Més plans

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

Banyalbufar

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar

Vista aèria de cala Bassa.

Les millors platges d'Eivissa

Ses Salines o Cala Bassa, són algunes de les cales que no et pots perdre si visites l'illa

De:
Fins a: