Notícies | Hosteleria

EL VI | Figuero 12

Un vi honest i ben elaborat
04-05-2020 11:41
0 vots
Figuero 12

Figuero 12

Els vins de Figuero de la DO Ribera del Duero són d'extremada qualitat pel tresor de vinyes que acumulen. El celler García Figuero neix de la unió de Milagros Figuero i José María García, tots dos residents a La Horra i fills de famílies de viticultors. Tenen tres fills, tots ells involucrats a les vinyes i al celler. José María ja de molt petit, als 12 anys, plantava i tenia cura de vinyes obeint els consells dels seus avis. Els raïms els venien als millors cellers de la zona, però a partir del 2001 van decidir elaborar els seus propis vins. El seu lema: voler que el seu celler i els seus vins siguin un reflex de l'experiència de generacions, amb molt de treball i tenacitat. Actualment elaboren vins de les 80 hectàrees, de les quals la tercera part són vinyes velles de més de setanta anys. El clon d'aquesta tinta fina són de ceps prefil·loxèrics en els quals José María ha seleccionat les parcel·les que donen els millors fruits i avui gaudim d'una selecció exclusiva.

El vi Figuero 12 és el resultat d'aquests raïms amb una criança de 12 mesos amb botes de roure francès amb un repòs en ampolla de 12 mesos més. És un vi honest i ben elaborat.

Aromes de fruita negra especiada, pebre negre, clau. Entrada en boca suau i vellutada, omple el paladar de notes afruitades i torrades. Taní polit i acidesa ajustada de bon final.

DO Ribera del Duero
Preu de 14 a 16€

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook