Finca de la Rica és un nou celler, modern i atractiu, situat a Labastida, al sud de la província d'Àlaba, a la parcel·la El Convento.

És un celler familiar, quarta generació de viticultors, en societat amb dos apassionats del vi i de la viticultura amb una llarga experiència comercial en el sector. El secret del celler són les seves vinyes: 31 hectàrees repartides en 25 parcel·les de diferents característiques de la millor zona de Labastida.

Són raïms de gran qualitat que durant anys han estat cuidant i consentint i que anteriorment havien estat venuts als millors cellers de la zona. La filosofia del celler és la de no treballar per elaborar millors vins, aquesta és feina delegada de forma natural a les vinyes i al clima privilegiat de Labastida.

Un dels seus vins és el Nómada, una acurada selecció de les quatre millors finques d'ull de llebre i morastell. La seva criança es fa, durant catorze mesos, en botes de roure francès que cada any estrenen.

De color cirera picota intens. Al nas destaca la seva fruita madura, regalèssia, cacau i torrefacte. En boca és càlid i carnós, de bona estructura, equilibri i encertada acidesa.

És un vi elegant, molt gastronòmic i versàtil a l'hora de maridar.

DO: la Rioja

Preu: de 13 a 15 euros