Notícies | Hosteleria

El VI | Buezo Reserva 2005 Tempranillo

Un vi que acaba de sortir al mercat amb una criança de 12 mesos en barriques de roure francès
04-02-2020 14:05
0 vots
Buezo Reserva 2005 Tempranillo

Buezo Reserva 2005 Tempranillo

La DO Arlanza és al centre de la província de Burgos, en una zona enclavada entre la Sierra de Covarrubias i els Páramos del Cerrato, per les valls del riu Arlanza, delimitada pel sud-est de la província de Palència. La DO es va reconèixer el 2007 gràcies a un grup d’entusiastes del vi que van dedicar tots els seus esforços a recuperar la tradició vinícola.

Un dels 16 cellers inscrits a la DO Arlanza és Bodegas Buezo. Un projecte liderat per Abel Buezo, amb l’únic objectiu de fer les coses bé, acostant-se a la perfecció, cercant vins únics que revelen una identitat pròpia, personalitat del celler, extraient i expressant de la millor manera cada anyada. La singularitat, longevitat i el nivell de qualitat s’aconsegueix gràcies a un procés minuciós i molt ben estudiat.

Buezo reserva 2005 acaba de sortir al mercat. Buezo només elabora reserves. Perquè a vegades la impaciència posa en perill els vins envellits. Els vins embotellats es venen tan bé que no hi ha coratge de guardar ampolles per seguir l’evolució del vi en el temps.

Aquest vi té una criança de 12 mesos en barriques de roure francès on el vi adquireix tot el sabor i l’aroma, posteriorment és embotellat i roman 72 mesos més en repòs). És un vi que sorprèn pel seu color negre robí intens, sense cap símptoma d’envelliment, està en tota la seva plenitud.

Molt bona franja aromàtica de fruita negra madura, amb predomini de pruna, cassís, flors, torrats, vainilla, regalèssia i cireres en licor.

Entrada en boca penetrant, incisiva, gustosa, persistent, i apareixen notes especiades i taní totalment polit.

DO: Arlanza
Preu: de 15 a 20 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook