Tomàs Cusiné Barber és un empresari vitivinicultor propietari dels cellers: Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cervoles i Cara Nord, controla una producció total d'1.200.000 ampolles. L'any 1985 es va iniciar com a elaborador en el celler, aleshores familiar, Castell del Remei, empresa en la qual, cercant terrer i vinyes de muntanya l'any 1997, adquireix Cérvoles Celler. En la mateixa zona, el 2003 decideix emprendre el seu projecte més personal que esdevé un celler d'autor que du el seu nom, al poble de Viladosell a les Garrigues. En aquest projecte en principi van adquirir 30 hectàrees, en les quals planten 17 varietats de raïm diferents per experimentar. Les 30 hectàrees són gestionades de manera ecològica i sostenible i es treballa exclusivamet amb abonaments orgànics. És un «celler d'autor» totalment equipat per produir vins amb alts estàndards qualitatius a través d'una metodologia pròpia d'elaboració amb un inqüestionable esperit innovador dels estudis detallats de les vinyes.

Geol és un vi de varietats carinyena de vinyes velles, merlot i cabernet sauvignon, amb una criança de 14 mesos en barriques de roure francès. És un vi estructurat i profund de bona intensitat aromàtica de fruita negra madura, mores, tinta xinesa, after eight, cafè, espècies, ca-nyella, toc suau de fusta.

Entrada en boca àmplia i sedosa, encara que potent i gustosa, on es difonen les aromes amb un taní suau i retrogust persistent en boca. Un vi que emociona.

DO: Costers del Segre

Preu: de 20 a 25 euros