Des de final del segle XVIII, la família de Baron Lafond posseeix les vinyes més importants i de més fama de Pouilly-Fumé. Els últims dos-cents anys i fins fa poc, el Puilly-Fumé de Ladoucette ha sigut elaborat per la família purament per prestigi. A l'igual que altres famílies propietàries de vinyes, el cultiu de la vinya no constituïa l'activitat principal, sinó que més bé era un hobby.

Els Lafond i els Ladoucette eren famílies de banquers, alguns dels quals membres del Banc de France. El 1972, Baron Patrick, de Ladoucette, va ser el primer en consagrar-se exclusivament a la carrera del vi. Va crear una reserva privada, el Baron de L, el primer concepte de reserva privada d'un vi blanc en una ampolla especial, reproducció d'una antiga. Ha sigut un èxit mundial, i és considerat com un dels millors sauvignons blancs del món.

Baron de L està elaborat només amb el most de la primera premsada. No s'utilitzen botes de fusta per tal de preservar la frescor i el sabor del raïm. El seu tast és una harmoniosa combinació de força i frescor. Aromes de préssec, pell de taronja, fruites tropicals, cera de mel i tocs florals.

Al paladar és complex i elegant, mostra una complexitat mineral combinada amb una perfecta acidesa i notes herbàcies. La longitud és extraordinària. .

AOC Pouilly-Fumé

Preu: de 85 a 95 euros