Aquest celler va néixer l'any 2000 pel somni d'un grup d'amics, la de plantar vinyes al cor de la Ribera del Duero, construir un celler d'última tecnologia i elaborar vins d'alta qualitat.

Als seus inicis van tenir una gran repercussió mediàtica ja que entre els seus accionistes hi havia periodistes i cantants com Julio Iglesias. El 2012 Bodegas Hacienda Monasterio compra les accions del celler Montecastro i assumeix la direcció tècnica, per l'enòleg Carlos de la Fuente, autòcton de la zona amb l'ajuda de Cristhelle, assessorats i dirigits per Peter Sisseck, creador de vins d'altura com el famós Pingus (990 euros).

Els seus ideals es basen en una agricultura enològica / biodinàmica amb respecte a les lleis que dicta la natura. Fan pràctiques agrícoles compromeses sense herbicides, ni pesticides, ni fertilitzants químics, i cuidant l'entorn i el paisatge. Totes aquestes pràctiques a l'hora de tastar un vi, mostra una marcada personalitat.

Montecastro s'elabora amb raïm tinta fina amb el 5% de merlot, envellit 18 mesos en botes de roure francès. És un vi que ha nascut per agradar i quedar bé, per la seva elegància i finor, està en un moment de llançament per donar-lo a conèixer però en poc temps el veurem a l'alça.

Mostra una gran intensitat d'aromes de fruita, amb notes de sotabosc, pebre rosa, mineral, complexa i equilibrat. En boca es tot harmonia, amable i càlid amb final persistent i gustós.

DO: Ribera del Duero

Preu: de 18 a 22 euros