Notícies | Hosteleria

EL VI | Dues mans 16

Un vi que expressa el paisatge del Bages
16-12-2019 10:35
0 vots
Dues mans 16

Dues mans 16

La preocupació d’un matrimoni de Sant Salvador de Guardiola pel futur del seus fills adults amb necessitats paral·leles va fer que decidissin posar-se en contacte amb Ampans, i que acordessin donar la seva finca a l'entitat perquè quan ells faltin segueixi acollint els seus dos fills amb una lleu discapacitat intel·lectual.

La vareta màgica d’Ampans és buscar noves oportunitats de treball vinculades al món rural, oportunitats educatives i de lleure per a aquestes persones. S’ha recuperat la vinya centenària d’Urpina i n’han plantat de nova. Les varietats que s’hi cultiven són la mandó i la sumoll, varietats autòctones que ja es conreaven abans de la fil·loxera i que tornen a ocupar un lloc en la nostra identitat vinícola. També les foranes però molt ben integrades al nostre territori, i que van ajudar a fer renéixer la comarca als anys 80, com la cabernet sauvignon i la merlot. Totes aquestes varietats són les que componen el vi Dues Mans, majoritàriament la mandó.

Els vins de la varietat mandó tenen amabilitat en boca; en aquest vi s’ha volgut donar complexitat i força amb la cabernet sauvignon i la merlot, amb una mica de nervi final que ens aporta la sumoll amb la seva acidesa.

Aromàticament, la mandó no s’expressa amb la fruita, sinó com la flor seca i és més especiada de garrofa, llorer, pebre rosa, i dona aromes de tardor. La percepció és d’aromes madures i llamineres i boca amable. Un vi que expressa el paisatge del Bages.

DO: Pla de Bages
Preu: de 13,5 a 15 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook