El 22 d’octubre passat una gran riuada va arrasar el celler Rendé Masdeu, que era al costat del riu Francolí. En un moment va destrossar tot un negoci i un projecte de tota la vida que amb tant d’esforç havien aixecat els últims 25 anys. Per aquest motiu els cellers de la DO Conca de Barberà s’han unit per elaborar un vi, per diferents enòlegs, de les varietats trepat i cabernet sauvignon. Els seus proveïdors habituals hi han col·laborat amb ampolles, etiquetes, cartró, etc. És un vi jove, alegre, amb una aroma atractiva de fruita, espècies, molt versàtil, fàcil de maridar amb pastes italianes, pizzes, carn a la brasa, tonyina i arrossos. Se n’han elaborat 10.00 ampolles, la recaptació de les quals es destinarà a la construcció d’unes noves instal·lacions.

També es van recuperar 8.000 ampolles de les 40.000 que estaven reposant al celler del seu vi Jordiet, de la varietat trepat, que es van trobar dins el fang i es van vendre totes de seguida. Aquest «vi de fang» s’ha servit a la cimera del clima 2019 a Madrid aquesta setmana pels germans Roca. La història vinícola de la família Rendé Masdeu té arrels en una tradició antiga. S’acredita des del 1604 de dedicació ininterrompuda a la viticultura i l’elaboració de vins. Els germans Josep Mara i Joan Rendé van modernitzar les seves instal·lacions el 1991, i actualment tenen el suport tècnic de l’enòleg Guillem Roig, sota la direcció del seu germà, Jordi Roig, casat amb Mariona Rendé, i desenvolupen vins d’alta qualitat.

DO: Conca de Barberà

Preu: de 10 a 12 euros