Notícies | Hosteleria

EL VI | Mussons 14

Un vi que val més del que costa, i si ens fessin pagar el doble també ho faríem
02-12-2019 10:08
0 vots
Mussons 14

Mussons 14

La comarca del Priorat és plena de petits elaboradors de vins. Però és que la comarca ja és de petita dimensió i de les més despoblades de Catalunya. És una comarca agresta i abrupta amb una forta personalitat que ha deixat empremta en uns vins d’alta qualitat, molt minerals, pels seus costers de llicorella.

El vi del Priorat és fruit d’un esforç conjunt, d’un equilibri entre la tradició i la modernitat. Les seves pedres són plenes d’història del que va ser un dels monestirs més majestuosos, la cartoixa d’Escaladei. És al celler de Scala Dei on va es va iniciar com a enòleg el pare de Jaume Mussons; després, el 1964, va fundar el celler Mussons, al poble de Poboleda. Des del 1991 Jaume Mussons fill, enòleg per la Universitat de Bordeus, conrea les mateixes vinyes, a dos quilòmetres del celler, certificades com a ecològiques. El 2015 va reformar totalment el celler, modernitzat tecnològicament i també amb certificat ecològic.

El celler Mussons neix de l’herència de la passió per la vinya, d’un vi marcat per la terra d’on procedeix, per la tradició i la cultura del cor del Priorat. El vi Selecció Mussons és d’un cupatge de garnatxa, cabernet sauvignon i syrah, té una criança en barriques de 15 mesos.

De color negre intens, les seves aromes són de fruita vermella madura, torrats de la fusta, pebre rosa, mineral, herbes de sotabosc i espècies. Profunda entrada en boca, és potent, però equilibrat, extremadament gustós i de llarg final, taní domat, acidesa fresca i molt harmoniós. Val més del que costa, i si ens fessin pagar el doble també ho faríem.

DO: Priorat
Preu: de 14 a 16 euros

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook